Palafolls aprova una moció per promoure l’ús de la bicicleta

Foto: gerardom - Pixabay
Share on twitter
Share on facebook
Share on whatsapp
Share on telegram
Share on email

El ple extraordinari d’ahir dimecres incloïa, com a últim punt de l’ordre del dia, el debat de la moció presentada pel grup municipal d’ERC per promoure l’ús de la bicicleta. Es tracta d’una proposta impulsada fa unes setmanes per la formació republicana i que ja ha estat aprovada en altres ajuntaments de l’Alt Maresme.

La moció reivindica l’ús de la bicicleta com a “mitjà de transport entre els ciclistes no habituals”, tant per raons de salut com també de medi ambient, per “promoure un entorn en sintonia amb la lluita contra el canvi climàtic”.

La intenció d’aquesta moció, que va ser aprovada per unanimitat per les tres forces polítiques del consistori palafollenc, és potenciar l’ús d’aquest mitjà de transport després d’una etapa en què les emissions de CO2 han disminuit dràsticament arran del confinament pel coronavirus i que han realçat la bicicleta com una bona opció no contaminant per a desplaçar-se en diversos nivells. En parlava el 2n tinent d’alcalde de l’Ajuntament de Palafolls, Jordi Villaret.

A la vegada, la moció també proposa establir converses entre municipis propers com Malgrat, Tordera o Santa Susanna, així com entre les altres localitats de l’Alt Maresme, per tal de potenciar vies pedalables. La intenció, segons va explicar Villaret, és també incloure Blanes en aquest projecte.

Per la seva banda, la portaveu de Palafolls en Comú, Clara Hidalga, va celebrar la impulsió de la moció sobre un àmbit pel qual els comuns, assegura, fa temps que treballen. A la vegada, va lamentar que no s’hagués tingut en compte d’entrada a la ciutat veïna de Blanes.

Entre altres, la moció aposta per fer un estudi de viabilitat d’un servei de bicicleta elèctrica compartida entre els municipis, reforçar la seguretat dels usuaris d’aquest mitjà de transport, així com la instal·lació d’aparcaments segurs prop de l’estació de tren en els municipis que tinguin estació de rodalies i prop dels centres escolars públics i dels equipaments esportius municipals.

Subscriu-te gratuïtament,
el butlletí de notícies cada dia al teu correu.

El més llegit
Categories
Més ambits geogràfics