Reducció de l’atur a Palafolls, que torna a baixar de les 700 persones

Share on twitter
Share on facebook
Share on whatsapp
Share on telegram
Share on email

Les dades de l’atur publicades per l’Observatori de Treball de la Generalitat mostren una disminució de la desocupació al nostre municipi aquest mes de juny; és la primera baixada després d’haver estat incrementant pràcticament de forma contínua des de finals de l’estiu passat, només disminuint tímidament el mes de febrer.

Segons les últimes dades, actualment a Palafolls hi ha 685 persones a l’atur; són 28 menys que les registrades el mes anterior, fent que es torni a baixar per sota dels 700 palafollencs en situació de desocupació. Tot i així, la dada actual contrasta amb la que es registrava el mes de juny de l’any passat, quan hi havia gairebé 200 persones menys a l’atur al nostre municipi.

La baixada de l’atur ha estat, aquest cop, una tendència desigual a la nostra zona. La desocupació ha baixat també a poblacions com Tordera -on l’atur ha baixat en 6 persones, amb un total de 1.420 veïns i veïnes en recerca de feina-, Santa Susanna -on ha baixat en una dotzena d’habitants, deixant un total de 222 persones a l’atur- o Pineda -on l’atur baixat en 35 persones, amb un total de 2.615 persones en situació de desocupació. A Blanes, l’atur també ha disminuït; ho ha fet en 24 persones, mostrant una xifra total de 3.471 persones sense feina. D’altra banda, a Malgrat s’ha registrat aquest juny una lleugera pujada de l’atur -ara son 5 veïns i veïnes més sense feina respecte el mes anterior, amb un total actual de 1.412-, i a Calella la pujada ha estat de 20 persones, amb un total de 1.510 en situació d’atur.

En el global de la comarca del Maresme, l’atur ha baixat aquest mes de juny en 231 persones, allunyant-se de la xifra dels 30.000 aturats que havia fregat fa només un mes enrere. Ara, el total de maresmencs i maresmenques en situació de desocupació és de 29.617.

Subscriu-te gratuïtament,
el butlletí de notícies cada dia al teu correu.

El més llegit
Categories
Més ambits geogràfics