Mascareta obligatòria des d’avui tant a espais tancats com oberts i encara que es mantinguin les distàncies

Foto: Juraj Varga - Pixabay
Share on twitter
Share on facebook
Share on whatsapp
Share on telegram
Share on email
Foto: Juraj Varga – Pixabay

Des d’avui dijous, l’ús de la mascareta s’ha convertit en obligatori a Catalunya a la via pública, tant a l’aire lliure com a l’interior d’espais tancats, i encara que es pugui mantenir la distància interpersonal.

El govern de la Generalitat ha decidit aplicar aquesta mesura, que afecta les persones de més de 6 anys d’edat, per tal d’evitar el contagi i la propagació de la Covid-19. Ho argumenta basant-se en la detecció de diversos brots i l’increment de nous casos, que segons el govern «obliga a reforçar les condicions d’ús de les mesures de protecció i, específicament, l’ús de mascareta».

Com a norma general, el Govern català demana que tothom surti de casa amb la mascareta, però s’han establert algunes excepcions que anteriorment ja es contemplaven. Així, no cal que la duguin posada les persones que facin esport a l’aire lliure o les que tinguin problemes respiratoris o que ho tinguin contraindicat per raó de salut o discapacitat.

També queden fora de la norma les situacions en què la seva pròpia naturalesa faci incompatible el seu ús. En aquest sentit, cal portar mascareta per anar a la platja, però es pot treure durant el bany o prenent el sol.

Les sancions per no dur posada la mascareta a l’espai públic seran de 100 euros.

La mesura ha generat divisió d’opinions entre els experts. Mentre que uns defensen el seu ús perquè la consideren una opció necessària per evitar els contagis a través de l’aire -no només per les gotes-, d’altres consideren que no hi ha cap base científica que avali la normativa.

Subscriu-te gratuïtament,
el butlletí de notícies cada dia al teu correu.

El més llegit
Categories
Més ambits geogràfics