Es constitueix l’Associació Naturalistes del Montnegre i la Tordera

Foto: Naturalistes del Montnegre i la Tordera
Share on twitter
Share on facebook
Share on whatsapp
Share on telegram
Share on email

Una vintena de biòlegs, ambientòlegs, geòlegs, geògrafs i apassionats de la natura de diversos municipis de la zona de l’Alt Maresme van constituir aquest passat dimecres a Pineda l’Associació Naturalistes del Montnegre i la Tordera.

Segons informen els seus fundadors, l’entitat neix amb l’objectiu de conèixer, difondre i defensar el patrimoni natural del Massís del Montnegre i la conca de la Tordera, ja que consideren les dues unitats físiques d’«enorme interès naturalista, complementari i íntimament relacionat». En aquest sentit, consideren que al territori «es troba a faltar una veu que defensi els valors i el patrimoni natural, així com els serveis ambientals que ofereix la natura».

Segons els impulsors de la iniciativa, la plataforma sorgeix arran dels esdeveniments posteriors al temporal Gloria -amb la regeneració del delta de la Tordera- i el confinament que ha permès un ressorgiment de la natura. Segons l’associació, ha estat una necessitat «des de fa temps».

L’entitat, que té la intenció d’erigir-se com un referent en la recerca a nivell local, així com una eina de difusió del coneixement, s’ofereix a col·laborar amb les administracions per millorar la gestió del territori, i també s’obre a la participació de totes aquelles persones interessades en la natura i l’àmbit territorial que ocupa i a la col·laboració de les entitats del sector amb objectius semblants.

Subscriu-te gratuïtament,
el butlletí de notícies cada dia al teu correu.

El més llegit
Categories
Més ambits geogràfics