Desarticulen un grup criminal que robava en urbanitzacions del Maresme i el Gironès

Share on twitter
Share on facebook
Share on whatsapp
Share on telegram
Share on email

Els Mossos d’Esquadra han desarticulat un grup criminal que estava especialitzat en dur a terme robatoris en domicilis situats a urbanitzacions d’alt standing dels Maresme i el Gironès.

La investigació, que va començar a principis del passat 2019, va estar seguint el patró operatiu observat en diversos robatoris de Barcelona, i es va determinar que el vehicle i els ocupants participants en els robatoris també estaven implicats en altres actes delictius similars comesos a domicilis d’urbanitzacions d’alt standing de les comarques del Maresme i el Gironès. Segons informen els Mossos, però, en moment de la detenció dels autors dels robatoris, el juny de l’any passat, aquests van abandonar l’estat amb documentació falsificada.

Segons informa el cos, però, a principis d’aquest passat febrer es va tenir constància de la presència en territori català de persones relacionades amb el grup investigat, i que podien estar relacionats amb nous robatoris a domicilis seguint el mateix patró que els registrats l’any passat.

Segons els Mossos, el grup criminal estava format per set homes de nacionalitat espanyola i albanesa, i just abans de l’obertura de les fronteres es va muntar un operatiu per evitar la fugida dels investigats. El passat 2 de juliol es va detenir a quatre membres del grup a l’Aeroport del Prat i també un altre a Blanes, on els investigats tenien un domicili. L’endemà es va establir un segon operatiu que va acabar amb la detenció d’un sisè membre del grup i es realitzar l’entrada i perquisició al domicili blanenc, on es van recuperar part dels objectes sostrets dels domicilis, la roba utilitzada i documentació falsa.

Segons informen els Mossos, quatre dels arrestats van ingressar a presó preventiva després d’haver passat a disposició judicial, mentre que la resta va quedar en llibertat amb càrrecs. El cos policial ha informat també que la investigació continua oberta i que no es descarten més detencions.

Subscriu-te gratuïtament,
el butlletí de notícies cada dia al teu correu.

El més llegit
Categories
Més ambits geogràfics