Malgrat adjudicarà properament la restauració de l’espai fluvial de l’antic camp de tir

Share on twitter
Share on facebook
Share on whatsapp
Share on telegram
Share on email

L’Ajuntament de Malgrat de Mar va tancar fa 15 dies el termini de presentació d’ofertes per la restauració de l’espai fluvial de l’antic camp de tir, situat a la riba del riu Tordera.

El procés, que ara està en fase d’adjudicació, vol escollir l’empresa que s’encarregarà de recuperar aquest espai «degradat», segons afirma el consistori malgratenc, i consistent en un antic camp de tir al plat, amb l’objectiu de restituir-lo morfològicament i ambientalment. Segons ha informat l’ajuntament, al procés s’hi han presentat un total de 9 empreses.

Tal i com recorda l’Ajuntament de Malgrat a l’informe tècnic del projecte, ara fa dos anys es va signar un conveni de custòdia entre la societat Promocions Turístiques Blanes SA i el consistori malgratenc. L’objectiu del contracte, segons informa l’ens municipal, és recuperar espais naturals colindants al riu per recuperar activitats valoritzades dels recursos del territori de manera sostenible. En aquest sentit, l’ajuntament especifica que tant la llera, la mota del riu i la zona de servitud no poden estar ocupades per cap tipus d’infraestructura que en dificulti la seva posada en valor i la recuperació de l’espai. Per tot plegat, el conveni té la voluntat d’eliminar les estructures fixes existents que són incompatibles amb el medi i amb la finalitat de naturalitzar aquest espai.

Ara fa poc més d’un any, l’Ajuntament de Malgrat va signar l’Acord de Custòdia Fluvial amb l’ACA per formalitzar la col·laboració entre les dues administracions i poder garantir així la protecció i desenvolupament de l’ecosistema aquàtic existent en el curs fluvial de la Tordera en el seu pas per Malgrat de Mar.

El pressupost de licitació del projecte s’ha establert entorn als 134.860 euros, IVA inclòs, amb una durada del contracte de dos mesos.

Subscriu-te gratuïtament,
el butlletí de notícies cada dia al teu correu.

El més llegit
Categories
Més ambits geogràfics