Una iniciativa espigolarà demà un camp de cols de Palafolls per lluitar contra el malbaratament alimentari

Share on twitter
Share on facebook
Share on whatsapp
Share on telegram
Share on email
Foto: Espigoladors – www.espigoladors.cat

Molt sovint, els productors que treballen la terra es troben amb la dificultat de poder vendre alguns dels seus productes al mercat perquè els aliments són rebutjats per criteris estètics o econòmics; uns productes que, malgrat aquest fet, continuen sent perfectament comestibles i aprofitables.

Aquest motiu és el que impulsa a l’organització sense ànim de lucre Espigoladors a dur a terme jornades per recollir la producció de fruita i verdura dels camps que els productors no poden vendre. L’organització signa un conveni amb els responsables del camp per poder anar a collir els productes, que posteriorment es fan arribar a entitats socials del territori que treballen per garantir una alimentació saludable a la població.

Ho ha explicat, en declaracions a aquesta emissora, Anna Gras, responsable de comunicació d’Espigoladors.

L’organització dels Espigoladors lluita contra les pèrdues d’una producció als camps que és totalment aprofitable, i amb la qual es dona cobertura a les necessitats de persones amb dificultats d’accés a l’alimentació i que poden rebre productes frescos.

La inciativa aterrarà demà a Palafolls, on s’espigolarà un camp de cols, i per a dur-se a terme s’ha fet una crida les persones que tinguin ganes de participar-hi de forma voluntària. Tot plegat es farà seguint les mesures de prevenció i seguretat per evitar contagis per Covid-19, i es demana que s’abstinguin de participar-hi les persones dels col·lectius de risc davant el virus. Gras ha explicat que no cal cap formació prèvia, ja que un responsable de l’entitat explicarà, des del mateix camp, en què consisteix el procés d’espigolar.

Per participar a la jornada d’espigolament demà a Palafolls cal enviar un correu electrònic a l’adreça voluntariat@espigoladors.com. L’activitat es farà de dos quarts de 9 del matí fins a dos quarts de 12 del migdia, i s’enviarà la ubicació als participants.

Des de l’entitat s’ha informat també que al web www.espigoladors.cat hi ha oberta una borsa de voluntariat per als interessats en participar a les altres jornades que es duran a terme en altres indrets de la comarca del Maresme.

Subscriu-te gratuïtament,
el butlletí de notícies cada dia al teu correu.

El més llegit
Categories
Més ambits geogràfics