URGENT

Blanes comença a reparar el dic de recer del Port, malmès pel temporal Gloria

Compartiu aquesta història
Foto: Ajuntament de Blanes

Aquesta setmana s’han iniciat els treballs de reparació del dic de recer extern del Port de Blanes, que va quedar malmès el passat mes de gener arran de la borrasca Gloria.

El mes de juny va començar a instal·lar-se tota la infraestructura necessària per començar les obres, que segons informa Ports de la Generalitat consistiran en reforçar el dic de recer, especialment en la tercera alineació de la infraestructura, on el temporal va causar un esvoranc a l’escullera i una obertura a l’espatller en un tram de 30 metres de longitud.

Concretament, es retirarà l’escullera, que es va col·locar durant l’actuació provisional, i s’enderrocarà el tram d’espatller i del paviment que van resultar afectats. Després d’això, es reforçarà la part exterior del disc de recer amb la reposició de pedra d’escullera i blocs de formigó, i es construirà un nou tram d’espatller i es pavimentarà de nou la part afectada del moll.

Aquestes obres tampoc han quedat al marge de l’afectació arran de la crisi provocada per la Covid-19, que ha endarrerit els estudis, la redacció del projecte i les tramitacions pertinents.

Les obres tenen un cost de 2,4 Milions d’euros que invertirà la Generalitat, així com termini d’execució de nou mesos.

Subscriu-te gratuïtament,
el butlletí de notícies cada dia al teu correu.

El més llegit

Àmbits geogràfics