Palafolls treballa en un projecte científic per lluitar contra la proliferació dels mosquits

Foto: Pixabay
Share on twitter
Share on facebook
Share on whatsapp
Share on telegram
Share on email
Foto: Pixabay

La presència de mosquits -i en els darrers anys, també, de mosquits tigre- és una problemàtica davant la qual el territori lluita cada estiu. Palafolls no n’és cap excepció, i ahir aquest insecte va tenir el seu moment de protagonisme al ple d’ahir. A preguntes del PSC sobre l’estat de la riera de la Burgada i la presència de mosquits, el govern palafollenc va anunciar la inclusió del municipi en un projecte que treballa per fer front a aquesta problemàtica.

L’Ajuntament de Palafolls està participant amb membres del Consell Superior d’Investigacions Científiques (CSIC) i del Centre de Recerca Ecològica i Aplicacions Forestals (CREAF) en un projecte de ciència ciutadana entorn a la proliferació de mosquits. Susanna Pla, primera tinent d’alcalde del consistori, explicava que la iniciativa consisteix en detectar quins tipus de mosquit hi ha al nostre municipi i el motiu de la seva presència. Tot plegat, es divideix en dues fases: una primera que es dedicarà a la recollida i anàlisi dels insectes i una segona que demanarà a la ciutadania la col·laboració per ajudar a detectar les zones més afectades pel mosquit a través d’una aplicació mòbil.

Des del govern palafollenc es va negar que la Riera de la Burgada fos una zona especialment afectada pels mosquits, argumentant que durant la visita amb l’equip d’investigadors es va determinar que els espais amb més proliferació són els embornals o les zones amb petites acumulació d’aigua.

La tinent d’alcalde va explicar que el projecte, que a banda de desenvolupar-se a Palafolls es fa també a Barcelona, servirà per rebre assessorament davant d’aquesta problemàtica. Pla va anunciar que, a partir de la setmana que ve, es començaran a instal·lar les trampes, i que a finals d’aquest mateix juliol es començarà a involucrar a la ciutadania en el projecte.

Segons dades de la Direcció General dels Agents Rurals d’aquest passat mes de març, el mosquit tigre ha estès la seva presència en tot el litoral català i per part d’algunes comarques de l’interior de Girona i Barcelona, amb menys afectació al terç nord-oest.

Subscriu-te gratuïtament,
el butlletí de notícies cada dia al teu correu.

El més llegit
Categories
Més ambits geogràfics