Pas previ a Blanes per l’excavació del jaciment romà dels Padrets

Share on twitter
Share on facebook
Share on whatsapp
Share on telegram
Share on email
Foto: Ajuntament de Blanes

L’Ajuntament de Blanes i l’Arxiu Municipal continuen fent passos endavant en el projecte d’excavació del jaciment romà dels Padrets, una troballa ubicada al barri de Sa Massaneda i que està datada entre l’any 75 abans de Crist i l’any 50 després de Crist.

Segons ha informat el consistori blanenc, el que s’ha fet ara és una prospecció amb georadar a tot el terreny de la zona on hi ha el jaciment. La tècnica permet generar visualitzacions del subsòl a diferents profunditats i un model dels diferents materials del subsòl que s’obtenen de manera no invasiva.

Tot i que els treballs previs a l’excavació es van iniciar a finals del passat 2019, la pandèmia del coronavirus va obligar a aturar les següents fases previstes.

Olga López, tinent d’alcalde de l’Arxiu Municipal de Blanes, ha explicat a RP que la prospecció amb georadar és el pas previ a l’excavació en extensió a tota la zona, prevista per aquesta mateixa tardor, i n’esperen resultats positius.

Des de l’Ajuntament de Blanes s’ha remarcat la importància del jaciment dels Padrets, recordant que l’excavació més referenciada i específica realitzada abans del descobriment d’aquest jaciment data dels anys 70. Les restes descobertes llavors podrien ser, segons informen des de l’Arxiu, coetànies als assentaments de Iluro -Mataró- i Bétulo -Badalona. Es considera que el dels Padrets és el darrer jaciment romà per descobrir al litoral català.

Segons ha informat l’Ajuntament de Blanes, els treballs formen part del projecte genèric que inclou tant l’excavació i museïtzació de les restes, com la mateixa estabilització del talús de la penya dels Padrets. El pressupost total del projecte és de 615 Mil 600 euros, i és un dels dos inclosos al PUOSC, el Pla Únic d’Obres i Serveis de la Generalitat.

Subscriu-te gratuïtament,
el butlletí de notícies cada dia al teu correu.

El més llegit
Categories
Més ambits geogràfics