URGENT

Multen un quad per passejar-se per la llera de la Tordera aquest dissabte

Compartiu aquesta història

No és la primera vegada que es detecta la presència de vehicles circulant per la Tordera; una situació que s’ha observat, sobretot, quan el cabal del riu era pràcticament inexistent.

Tot i que, actualment i després de les pluges dels darrers mesos, la llera de la Tordera aigua, aquest dissabte al matí es va detectar un quad circulant per l’interior del riu.

Segons ha explicat el cap de la Policia local de Palafolls, Miguel Ángel Marín, es tracta d’un noi que volia provar un quad que acabava de comprar. Malgrat tot, es va quedar atrapat a la llera del riu i va requerir l’ajuda dels agents policials, que el van acabar denunciant al Departament de Medi Ambient per envair una zona protegida.

Tal i com determina un decret del Departament d’Agricultura, es prohibeix la circulació de vehicles a motor pels «llits de les corrents naturals d’aigua, contínues o discontínues».

A la vegada, des de l’Agència Catalana de l’Aigua s’informa que en el domini públic hidràulic només està permès creuar-lo a través de llocs habilitats i autoritzats, els anomenats guals.

Per tot plegat, en cas de detectar la presència de vehicles a motor a la llera del riu, el cos d’Agents Rurals pot sancionar el conductor i la mateixa ACA pot aixecar actes i aplicar sancions pels fets. En aquest sentit, circular per la llera del riu està considerat una infracció greu que pot comportar sancions d’entre 300 i 3.000 euros.

Subscriu-te gratuïtament,
el butlletí de notícies cada dia al teu correu.

El més llegit

Àmbits geogràfics