URGENT

L’Ajuntament preveu retirar «en breu» els contenidors del camp de futbol de Ciutat Jardí

Compartiu aquesta història
Foto: RP

Els contenidors van tornar a ser protagonistes de la polèmica al ple del consistori palafollenc. El govern va informar de la celebració d’una reunió amb veïns de la urbanització de Ciutat Jardí per tractar diversos temes relatius a la zona, com han estat els darrers operatius antidroga, les ocupacions o la retirada dels antics contenidors que, actualment i des de ja fa un any i mig, estan amuntegats i escampats al camp de futbol situat darrere del centre cívic Cim de Miralles.

Segons va informar el regidor de Serveis, Jordi Villaret, l’ajuntament ha contactat amb una empresa dedicada al reciclatge de contenidors, que ja ha fet un recompte i valoració dels elements que hi ha per veure quins poden ser reaprofitats. Villaret va recordar que l’acció té un cost, cosa que va provocar debat amb el regidor del PSC a l’oposició Martí Victòria, antic regidor de Serveis, que va assegurar que el cost ha de ser mínim i que part de la feina ja s’havia iniciat per part de l’anterior govern.

Sobre terminis, Villaret no va voler aventurar-se a concretar cap data, insistint en què el govern retiraria els contenidors «en breu» i que eren dates complicades, tot i que va preveure que tot plegat es movia en terminis «d’un mes». Una resposta que no va satisfer tampoc als comuns, també a l’oposició, grup des del qual Clara Hidalga va retreure la falta d’una data concreta.

Des del govern palafollenc, la regidora d’Urbanitzacions Helena Carles va retreure la decisió de guardar els contenidors al camp de Ciutat Jardí, i la va qualificar de «nefasta». Li va respondre Martí Victòria, que va assegurar que l’actuació es va determinar a partir de criteris tècnics, i va retreure que no s’hagi continuat la feina feta per l’anterior executiu perquè, assegura, s’hagués trigat menys a retirar els contenidors.

L’alcalde de Palafolls, Francesc Alemany, va afirmar que la responsabilitat final, malgrat l’aplicació de criteris tècnics, «sempre és política», i va assegurar fer un «esforç important» per no retreure accions de l’anterior govern local i voler mirar endavant.

La discussió entre govern i oposició va fer també que la portaveu de Palafolls en Comú, Clara Hidalga, critiqués l’actitud de l’alcalde cap als altres grups municipals i amenacés amb marxar del ple.

Subscriu-te gratuïtament,
el butlletí de notícies cada dia al teu correu.

El més llegit

Àmbits geogràfics