L’organització dels sopars a la fresca treballa per reinventar l’activitat per la Festa Major amb un escenari incert

Sopars a la fresca del 2017. RP
Share on twitter
Share on facebook
Share on whatsapp
Share on telegram
Share on email

La Comissió d’Agermanament de Palafolls està treballant per poder organitzar, en la mesura que es pugui, una nova edició dels populars Sopars a la Fresca de la Festa Major de Palafolls.

Tradicionalment, aquests sopars acullen parades dels pobles agermanats amb Palafolls, vinguts de França, Itàlia o el Senegal, entre altres, però enguany la pandèmia del coronavirus ha impedit que es pogués plantejar aquesta opció.

A més, les mesures sanitàries exigides per fer front als contagis per la Covid-19 també condicionen la celebració d’aquest esdeveniment, que se celebra al llarg de diversos vespres durant la festa palafollenca del setembre a la plaça de les Valls d’Ax.

Antonio Molina, president de la Comissió d’Agermanament de Palafolls, explica que estan treballant perquè enguany hi participin entitats del poble, com són de moment les AMPA’s dels centres educatius, i obren la porta a altres entitats del municipi que tinguin ganes de participar-hi. En aquest sentit, explica que els sopars es podrien organitzar respectant les mesures higièniques i distàncies necessàries, però que cal acabar de perfilar-ho i valorar-ho, tenint en compte que el panorama és canviant.

Molina espera que puguin presentar la proposta a l’Ajuntament de Palafolls i que es pugui continuar treballant per oferir els sopars a la fresca.

La incertesa sobre l’evolució de la pandèmia no només afecta a l’organització dels sopars sinó també a les entitats que podrien acabar participant-hi. Per tot plegat, el president de la Comissió d’Agermanament de Palafolls explica que volen saber primer quines associacions locals tindrien ganes de formar part de la iniciativa i, posteriorment, demanar una reunió amb el consistori per presentar la proposta.

Els sopars a la fresca són una de les activitats més populars de la Festa Major de Palafolls, i congrega durant els vespres de l’esdeveniment a centenars de persones que poden gaudir de plats típics de la gastronomia dels pobles agermanats amb Palafolls. Enguany, malgrat no poder comptar amb la visita de les persones agermanades d’altres països, s’intentarà oferir una activitat readaptada a les circumstàncies que imposa el coronavirus.

Subscriu-te gratuïtament,
el butlletí de notícies cada dia al teu correu.

El més llegit
Categories
Més ambits geogràfics