S’obre la convocatòria de subvencions per la rehabilitació d’edificis

Foto: Pixabay
Share on twitter
Share on facebook
Share on whatsapp
Share on telegram
Share on email
Foto: Pixabay

L’Agència Catalana de l’Habitatge té obertes des de principis de juliol dues línies de subvenció per a la rehabilitació dels elements comuns dels edificis de tipologia residencial, amb l’objectiu de fomentar la millora de l’eficiència energètica i la sostenibilitat, així com la conservació i la millora de la seguretat d’utilització i de l’accessibilitat.

La primera les línies va encarada al foment de la millora de l’eficiència energètica i sostenibilitat, i contempla actuacions en els edificis d’habitatges de tipologia residencial col·lectiva, incloent-hi les d’interior d’habitatges vinculades a una actuació global a l’edifici. La línia també es destina a la millora de l’eficiència energètica i la sostenibilitat dels habitatges unifamiliars aïllats o agrupats en filera.

D’altra banda, la segona línia s’adreça al foment de la conservació, de la millora de la seguretat d’utilització i de l’accessibilitat, i subvenciona actuacions en aquests àmbits.

Les sol·licituds a aquestes línies d’ajuts les poden presentar les juntes o comunitats de propietaris o les agrupacions o bé propietaris d’edificis, així com les societats cooperatives, empreses constructores, entre altres perfils.

Segons els requisits determinats per l’agència, cal que els edificis tinguin una tipologia residencial col·lectiva o bé siguin edificis d’habitatges unifamiliars aïllats o agrupats en filera; antiguitat segons el tipus d’actuació; el 70% de la superfície construïda sobre rasant de l’edifici destinada a habitatge, i que com a mínim el 50% dels habitatges de l’edifici constitueixin el domicili habitual i permanent dels seus propietaris o arrendataris, en totes les fases del procediment.

El termini de presentació de sol·licituds restarà obert fins el 18 de setembre. Tots els detalls sobre les línies d’ajuts es poden consultar a l’enllaç següent: Subvencions per a la rehabilitació d’edificis d’ús residencial

Subscriu-te gratuïtament,
el butlletí de notícies cada dia al teu correu.

El més llegit
Categories
Més ambits geogràfics