Dijous de Sant Jordi d’estiu amb regust descafeïnat

Foto: Josep Monter Martinez - Pixabay
Share on twitter
Share on facebook
Share on whatsapp
Share on telegram
Share on email

Avui dijous 23 de juliol, 3 mesos després de la data original, s’havia reprogramat la Diada de Sant Jordi que, durant el confinament, va quedar inevitablement deslluïda, amb carrers buits de parades de roses i llibres i sense gent passejant.

Des de la Floristeria Punt de Llum de Palafolls, la seva responsable, Marta Pujades, ha explicat que ha comprat una mica més de roses del que és habitual cada setmana, però afirma que no espera cap jornada extraordinària pel que fa a les vendes. En aquest sentit, diu que treballa en base als encàrrecs que li ha anat fent la clientela, ja que tant els compradors com ella mateixa consideren que la data d’avui ha quedat desubicada.

Tot i així, Pujades confia en què es pugui vendre la previsió que ha fet, tot i que assegura que no arribarà «ni a una quarta part» del que venia habitualment; una situació que, ja a l’abril, va viure també arran del confinament. Malgrat tot, aprofita per agrair la confiança de la resposta de la població.

D’altra banda, des del sector del llibre viuen també avui una jornada de Sant Jordi que, en alguns casos, es considera que no s’ha convertit en res extraordinari. Des de la Llibreria Montalt de Malgrat de Mar han explicat que avui només apliquen el 10% de descompte en els llibres, i afirmen que van tenir més sensació de viure el Sant Jordi durant la jornada de l’abril.

Per la seva banda, des de la Llibreria La Pilona, també al municipi veí de Malgrat, comparteixen que durant la jornada d’avui no es viurà l’ambient del Sant Jordi original, però consideren important reivindicar el paper de la cultura i dels llibres en la societat. Jordi Bayarri, responsable l’establiment, creu que era bo trobar una data per fer-ho, tal i com ha acabat passant avui dijous.

Segons han informat des de la Cambra del Llibre, el Sant Jordi de l’abril es va tancar amb una facturació de llibres de només un 25% del que era habitual, i gràcies a la venda en línia, i per la jornada d’avui s’espera vendre més del que es vendria durant el mateix període en un any normal.

 

 

 

Foto de portada:  Josep Monter Martinez – Pixabay

Subscriu-te gratuïtament,
el butlletí de notícies cada dia al teu correu.

El més llegit
Categories
Més ambits geogràfics