URGENT

Desarticulen un grup criminal a Tordera que robava en domicilis maresmencs

Compartiu aquesta història
Foto: Mossos d’Esquadra

Els Mossos d’Esquadra van desarticular el 17 de juliol un grup criminal especialitzat en robatoris en habitatges. Segons ha informat el cos, els detinguts són dos homes de 25 i 24 anys i una dona de 20 anys, tots tres veïns de Tordera, els quals haurien comès diferents robatoris amb força a domicilis, principalment a la zona del Maresme nord.

Els Mossos informen que la investigació es va iniciar a mitjans del mes de juny, i durant el seu transcurs els agents van identificar tots els integrants del grup i els van relacionar amb, almenys, vuit robatoris comesos en dues setmanes a les localitats d’Arenys de Mar, Dosrius, Sant Andreu de Llavaneres i Sant Vicenç de Montalt, així com als municipis de Bigues i Riells i Sitges.

Segons expliquen els Mossos, el grup acostumava a actuar a plena llum del dia, preferiblement a migdia, en zones residencials amb poca circulació de vehicles als matins o a primera hora de la tarda.

Segons informen els Mossos, els lladres buscaven joies, diners en metàl·lic o objectes que tinguessin una bona sortida al mercat negre, com els dispositius electrònics.

Es va detenir als membres del grup quan viatjaven en cotxe a l’alçada d’Arenys, i el mateix dia es va fer l’escorcoll de l’habitatge torderenc, on es van intervenir objectes que havien estat sostrets en altres robatoris i s’hi van localitzar diverses eines que podien ser usades per forçar pisos.

També fruit de la investigació es va detenir per un delicte de receptació una quarta persona, un home de 23 anys, també veí de Tordera, que oferia objectes sostrets provinents d’aquests robatoris, a través d’un conegut portal de venda d’objectes de segona mà. Aquest va quedar en llibertat després de declarar a dependències policials i resta l’espera de ser citat per autoritat judicial.

Aquest passat diumenge, els tres detinguts van passar a disposició del jutjat en funcions de guàrdia d’Arenys de Mar, qui va decretar ingrés a presó pels dos homes i llibertat amb càrrecs per la dona. La investigació continua oberta i no es descarten noves detencions.

Subscriu-te gratuïtament,
el butlletí de notícies cada dia al teu correu.

El més llegit

Àmbits geogràfics