URGENT

Es posa en marxa a Malgrat un nou mirador per l’observació d’ocells

Compartiu aquesta història
Foto: Ajuntament de Malgrat de Mar

Aquesta setmana s’ha estrenat el mirador d’aus del delta de la Tordera. Es tracta d’una instal·lació ubicada a l final del camí del riu, a Malgrat de Mar, i que ha de permetre l’observació de les espècies d’ocells que han estat nidificant al delta durant els darrers mesos, així com una barrera per mantenir la prohibició d’accedir a la llacuna.

Segons ha informat l’Ajuntament de Malgrat de Mar, l’estrena d’aquest mirador suposa l’obertura de l’accés al camí que voreja el riu, tancat des de finals d’abril. Ara es pot accedir a la zona fins al mirador, situat just abans de la llacuna del delta, on l’accés continua prohibit.

El consistori malgratenc explica que està previst col·locar plafons amb informació sobre les diferents espècies d’aus que es poden observar a la zona, amb informació elaborada pel grup de naturalistes voluntaris de l’Associació de Naturalistes del Montnegre i La Tordera, els quals han estat els encarregats de fer el seguiment de les nidificacions al delta des de de fa setmanes, així com de les espècies existents que s’hi van detectant. La previsió és que al costat del mirador s’hi instal·li també un aparcament per a bicicletes.

Coincidint amb la reobertura del camí s’ha tancat l’accés a la torre de guaita de fusta que hi ha, ja que l’ajuntament malgratenc afirma que està malmesa i no és segura, i informa que es col·locarà també nova senyalització a l’inici del camí.

Des del consistori de Malgrat de Mar es considera que el mirador és «un pas més» per posar en valor la protecció del delta de la Tordera, i possibilita que tothom pugui «gaudir de l’espai amb total seguretat».

Subscriu-te gratuïtament,
el butlletí de notícies cada dia al teu correu.

El més llegit

Àmbits geogràfics