Professionals i estudiants de la salut pública demanen que se’ls tingui en compte en la lluita contra el coronavirus

Share on twitter
Share on facebook
Share on whatsapp
Share on telegram
Share on email

Diversos professionals salubristes i estudiants del màster de Salut Pública han demanat a través d’una carta enviada al Departament de Salut que se’ls inclogui dins de les accions per fer front a la pandèmia del coronavirus. Els signants de la carta demanen que s’aposti per una resposta transversal davant del virus, incloent perfils més diversos de professionals en la contractació de nou personal arran de la Covid-19, creant equips interdisciplinaris.

En aquest sentit, consideren que la salut va molt més enllà de l’atenció sanitària, i recorden que com es viu, on es viu i amb qui es viu, així com tot els aspectes del dia a dia són factors determinants en la salut, per la qual cosa consideren que cal tenir en compte altres perfils professionals més enllà dels específicament sanitaris.

El palafollenc Álvaro Arador és un dels impulsors de la petició, i n’ha parlat en declaracions a aquesta emissora.

Els signants de la carta consideren que la pandèmia del coronavirus ha posat de manifest que el sistema de salut «és capaç de fer grans esforços per garantir l’atenció sanitària a la població», malgrat les condicions precàries que han hagut de suportar alguns professionals sanitaris. A la vegada, però, consideren que tot plegat ha posat en evidència «mancances estructurals i de recursos d’una part del sistema de salut pública».

Arador explica que ell és sociòleg i, com altres companys del sector, compta amb el màster de Salut Pública, i durant els darrers mesos ha estat treballant el camp de l’estadística a Manresa donant suport a un equip del CatSalut que treballava a les residències per gent gran. En aquest sentit, vol remarcar la importància de comptar amb altres disciplines per poder lluitar contra la pandèmia.

Sota el nom d’Acció Salubrista, el col·lectiu ha enviat la carta al Departament de Salut, i de moment la petició ha arribat a la Secretaria de Salut Pública.

Subscriu-te gratuïtament,
el butlletí de notícies cada dia al teu correu.

El més llegit
Categories
Més ambits geogràfics