Blanes celebra una jornada de Santa Anna atípica i sense Festa Major

Foto: Ajuntament de Blanes
Share on twitter
Share on facebook
Share on whatsapp
Share on telegram
Share on email
Foto: Ajuntament de Blanes

Una missa, un repic de campanes i la hissada de la bandera a Sa Palomera. Aquests van ser els tres únics actes que la ciutat veïna de Blanes va poder celebrar ahir diumenge en commemoració del dia de la seva patrona, Santa Anna, jornada central de la Festa Major que, enguany i per culpa del coronavirus, no s’ha pogut celebrar.

Tot i que Blanes havia anunciat feia uns dies una programació readaptada a les circumstàncies que ha imposat la Covid-19, finalment la setmana passada anunciava la suspensió de tots els actes, inclosa també la Fira d’Atraccions que també s’havia organitzat amb totes les mesures de prevenció necessàries.

Així doncs, ahir al migdia l’Església de Santa Maria de Blanes va ser escenari de la Missa Solemne en honor a Santa Anna, amb l’assistència de l’alcalde i altres membres del consistori blanenc. A la vegada, a les 12 del migdia, i coincidint amb l’inici de la cerimònia litúrgica, es va fer el també tradicional repic de campanes en honor a la patrona de Blanes. El repic es va poder sentir des de l’Església de Santa Maria i també des de la Parròquia Sagrada Família d’Els Pins i des de les diferents ermites i capelles d’arreu del municipi.

Una altra de les tradicions que s’ha pogut mantenir de la Festa Major de Blanes aquest passat cap de setmana ha estat la hissada de la bandera de Blanes a la Roca de SA Palomera. Al cim d’aquest emblemàtic penyal normalment hi oneja una senyera, però coincidint amb els dies de la Festa Major i la Festa Major Petita dels Copatrons s’hi penja l’ensenya de Blanes.

Blanes ha tancat un cap de setmana de Festa Major atípic, sense celebracions culturals arreu de la vila ni tampoc l’històric Concurs Internacional de Focs d’Artifici de la Costa Brava, que arribava enguany a la 50a edició i que s’ha ajornat pel 2021.

Subscriu-te gratuïtament,
el butlletí de notícies cada dia al teu correu.

El més llegit
Categories
Més ambits geogràfics