El Maresme vol tenir un ens públic per facilitar l’accés a un habitatge digne

Foto: Harry Strauss - Pixabay
Share on twitter
Share on facebook
Share on whatsapp
Share on telegram
Share on email
Foto: Harry Strauss – Pixabay

El Consell d’Alcaldies que va celebrar-se aquesta setmana passada va donar llum verda a la proposta feta pel Consell Comarcal del Maresme de crear un ens que promogui i gestioni l’habitatge social en les seves diferents tipologies.

Segons informa el CCM, tal i com constata la Diagnosi sobre la pobresa i la vulnerabilitat social al Maresme, l’accés a l’habitatge es considera una problemàtica a tots els municipis de la comarca, així com una de les vies prioritàries d’actuació per combatre la pobresa al territori; segons l’ens comarcal, es tracta d’una «fita complexa que requereix l’elaboració d’estratègies polítiques a nivell supralocal».

El projecte presentat pel Consell Comarcal del Maresme a les alcaldies maresmenques vol comptar amb la participació dels diferents consistoris, entitats del tercer sector i operadors privats per «enfocar, dissenyar i planificar actuacions coordinades que permetin incrementar el parc d’habitatges de lloguer a la comarca a preus assumibles», per d’aquesta manera evitar l’exclusió residencial.

Segons el consell, el principal objectiu és que els habitatges buits s’omplin amb persones que ho necessiten, que el sòl disponible per a habitatge social a la comarca es pugui executar, bàsicament, en habitatges de lloguer, i que hi hagi més habitatge social aprofitant tots els recursos públics i privats del territori.

Després de rebre l’aprovació del Consell d’Alcaldies, ara el Consell Comarcal del Maresme vol estudiar les formes jurídiques amb què cal dotar l’organisme perquè sigui més eficaç.

Subscriu-te gratuïtament,
el butlletí de notícies cada dia al teu correu.

El més llegit
Categories
Més ambits geogràfics