Entitats i professionals de la cultura de Malgrat reclamen accions per mantenir viu el sector

Barraques a Malgrat, any 2013.
Share on twitter
Share on facebook
Share on whatsapp
Share on telegram
Share on email

La pandèmia del coronavirus ha afectat seriosament molts sectors socials i econòmics, obligant a molts d’ells a reinventar-se o readaptar-se per poder continuar endavant però també deixant-los en una posició crítica.

Un d’aquests àmbits és el cultural, que s’ha vist especialment afectat pel coronavirus amb la suspensió de la majoria d’esdeveniments tant de petit com de gran format. A Malgrat, aquesta afectació ha provocat que entitats, professionals de la cultura i també veïns del municipi hagin publicat un manifest per demanar sensibilització envers el sector cultural. Ho fan perquè consideren que l’Ajuntament de Malgrat de Mar, lluny d’implicar-se per ajudar als professionals malgratencs d’aquests sector, està anul·lant totes les programacions culturals. En aquest sentit, consideren que el consistori ha agafat «el camí fàcil» en comptes de «dedicar esforços i temps a dissenyar activitats de forma segura».

Quim Albert, un dels impulsors del manifest i també regidor d’ERC a l’Ajuntament de Malgrat de Mar, explica que la reivindicació sorgeix a partir de dos motius principals: la manca de suport que consideren que hi ha envers als professionals locals del sector i la suspensió de la Festa Major de Sant Roc.

Segons Albert, entre celebrar la festa com fins ara i la seva suspensió total hi ha altres possibilitats que es poden explorar per tal de mantenir l’activitat cultural del municipi aquest estiu.

Els impulsors del manifest, que s’ha anomenat «Malgrat es viu!» asseguren que els professionals culturals «s’han posat les piles adaptant escrupolosament les activitats d’acord amb les mesures de seguretat», i en aquest sentit afirmen que s’ha demostrat que la cultura és segura.

El manifest fa tres principals peticions al consistori. D’una banda, que es mantingui una programació cultural segura al municipi i que s’aposti per professionals i artistes locals; que es mantinguin les partides pressupostàries destinades a cultura, i que es creï de forma urgent una taula de cultura amb entitats i veïns de Malgrat per dissenyar un pla de xoc per dinamitzar la vida cultural al municipi a curt i mig termini.

Els impulsors del manifest, que també han creat un canal de Telegram per difondre les demandes, busquen ara adhesions al document, amb la intenció que també se’l faci seu el mateix Ajuntament de Malgrat de Mar.

Subscriu-te gratuïtament,
el butlletí de notícies cada dia al teu correu.

El més llegit
Categories
Més ambits geogràfics