Blanes canviarà el nom de l’Avinguda Joan Carles I per d’Avinguda de la República

Foto: Ajuntament de Blanes
Share on twitter
Share on facebook
Share on whatsapp
Share on telegram
Share on email
Foto: Ajuntament de Blanes

El ple del consistori blanenc celebrat ahir dijous va aprovar un canvi en el nomenclàtor de la vila. Fins avui, el vial que connecta el centre de Blanes amb el veïnat de Mas Borinot, travessant els barris de Mas Enlaire, La Pedrera-Carretera de Lloret i Montferrant, ha portat per nom «Avinguda Joan Carles I». La sessió plenària d’ahir, però, va decidir substituir aquesta denominació per la d’«Avinguda de la República».

Va ser una de les decisions que es van prendre al ple d’ahir a l’Ajuntament de Blanes per retirar tots els reconeixements que hi ha al municipi respecte a l’exmonarca espanyol. De fet, una de les demandes incloses a la moció contemplava que es donés compliment a una anterior proposta aprovada el març del 2018 per efectuar el canvi de nom.

La proposta presentada ahir al ple també demana que la creació d’una comissió al Congrés dels Diputats per aclarir, entre altres, els presumptes delictes de blanqueig de capitals i frau fiscal del rei emèrit.

La moció va prosperar amb 13 vots a favor, 10 dels quals dels dos grups al govern -ERC i Blanes En Comú Podem- i els altres 3 de Junts Per Blanes. Van abstenir-se els regidors del PSC i el regidor no adscrit, mentre que van votar-hi en contra els dos regidors de Ciutadans.

Subscriu-te gratuïtament,
el butlletí de notícies cada dia al teu correu.

El més llegit
Categories
Més ambits geogràfics