Les obres de reparació de l’espigó del port de Blanes afectat pel Gloria acabaran a principis del 2021

Foto: Ajuntament de Blanes
Share on twitter
Share on facebook
Share on whatsapp
Share on telegram
Share on email

Aquesta és la previsió que fan l’Ajuntament de Blanes i la Generalitat, després de la visita que ahir dijous van fer a la zona representants de les dues institucions, entre ells l’alcalde Àngel Canosa i el director de Ports de la Generalitat, Joan Pere Gómez.

Segons ha explicat el consistori blanenc, els primers treballs han consistit en retirar l’escullera provisional que es va col·locar l’endemà del pas del temporal Gloria, així com els enderrocs del tram d’espatller i del paviment afectat. Un cop acabats aquests treballs, cal reforçar la part exterior afectada amb la reposició de pedra d’escullera i blocs de formigó. L’Ajuntament de Blanes xifra en 20.000 les tones d’escullera i en més de 700 els blocs de formigó que caldrà col·locar al llarg de l’escullera; unes tasques que es faran amb una grua de grans dimensions i amb les quals es podrà tornar a construir el tram d’espatller afectat pel temporal.

Foto: Ajuntament de Blanes

Per altra banda, però també a la zona del port, s’hi ha posat en marxa un punt de recàrrega semirràpida de vehicles elèctrics, el primer de tipus públic que es posa en marxa en un port de les comarques gironines. Segons afirma l’Ajuntament de Blanes, l’objectiu és contribuir a la transformació del model de mobilitat als ports de la costa catalana i ajudar a disminuir els gasos amb efecte hivernacle i la contaminació acústica, en el marc de la lluita contra el canvi climàtic.

Subscriu-te gratuïtament,
el butlletí de notícies cada dia al teu correu.

El més llegit
Categories
Més ambits geogràfics