Augmenten, de nou, els abocaments incontrolats de residus a Palafolls

Sant Genís
Share on twitter
Share on facebook
Share on whatsapp
Share on telegram
Share on email

Mai han desaparegut del tot, però en les darreres setmanes són més evidents els abocaments d’escombraries que es produeixen, principalment, al costat dels contenidors a les urbanitzacions.

Així les illes de reciclatge de Ciutat Jardí, Mas Carbó o Mas Reixach apareixen habitualment amb una importantíssima quantitat de residus impropis que els incívics dipositen al costat dels contenidors.

En la majoria de casos es tracta de residus que no es poden dipositar als contenidors, com mobiliari, gran quantitat de residus de poda, bidons, restes d’obres i d’altres materials que s’haurien de dipositar, gratuïtament, a la deixalleria de Malgrat però que per comoditat o per evitar desplaçaments els incívics decideixen deixar al costat dels contenidors.

Davant d’aquest situació la Policia Local ja ha multat a alguns veïns per abocar residus impropis a les illes de contenidors, però també a aquells que deixen les seves escombraries als peus dels contenidors i no els dins.

Fins i tot s’ha tornat a detectar l’incivisme de bosses d’escombraries dipositades en espais lluny de contenidors, com havia passat fa mesos.

De fet les queixes dels veïns s’han multiplicat a través de les xarxes socials, exposant fotografies dels múltiples casos d’incivisme que es reprodueixen amb més intensitat als mesos d’estiu, com ja va passar l’any passat.

La principal queixa, a banda del propi abocament és la tardança en la retirada dels residus abocats que poden estar diferents dies al costat de les illes de contenidors abans de ser retirats. De fet el propi ajuntament reconeix que “no es dóna a l’abast”. El contracte de neteja contempla la retirada de petits abocaments que es puguin resoldre amb els recursos habituals tant de camions i personal. Els grans abocaments, com els que es veuen aquests dies necessiten un servei especial que es paga a part.

A banda de la vigilància policial, que s’ha incrementat les últimes jornades, el consistori està pendent de col·locar diverses càmeres de seguretat en aquells punts més conflictius. Aquestes càmeres havien d’estar instal·lades ja fa un parell d’anys, però encara s’estan ultimant les tasques d’instal·lació i ajudaran a detectar i sancionar les actituds incíviques.

Subscriu-te gratuïtament,
el butlletí de notícies cada dia al teu correu.

El més llegit
Categories
Més ambits geogràfics