URGENT

La Generalitat preveu alliberar els peatges de l’autopista del Maresme d’aquí a un any

Compartiu aquesta història

El 31 d’agost del proper any és la data prevista per aixecar definitivament les barreres de la C32, l’autopista que uneix Barcelona amb Tordera. Així ho diu el govern català que aquest divendres ha presentat al Consell Comarcal del Maresme els objectius del nou estudi sobre mobilitat a l’autopista C-32 i que afectaria als tres peatges de la via; Arenys, Vilassar i Santa Susanna.

L’estudi, que hauria d’estar enllestit el primer trimestre de l’any vinent, vol analitzar com serà la mobilitat a la comarca un cop s’hagin aixecat les barreres dels tres peatges. Tal i com ha assenyalat el Secretari d’Infraestructures i Mobilitat, Isidre Gavín, aquest estudi vol ser global pel que també dissenyarà la mobilitat no tan sols per l’autopista, sinó també com quedarà l’actual Nacional II o fins i tot si cal actuar en la xarxa de carreteres locals del Maresme. 

Per la seva banda, el president del Consell Comarcal del Maresme, Damià del Clot, ha qualificat d'”històric” aquest pas tot esperant que això acabi sent una realitat, com es preveu, el proper 31 d’agost de l’any vinent amb l’alliberament dels 3 peatges.

Per la seva banda l’entitat Preservem el Maresme, s’ha mostrat escèptica amb l’anunci de l’alliberament dels peatges i ha expressat el seu temor sobre la contraprestació qyue haurà d’assumir el territori un cop s’hagin alliberat els peatges.

L’autopista del Maresme és la més antiga d’Espanya i es va inaugurar fa més de 50 anys.

Mataró Audiovisual / RP

Subscriu-te gratuïtament,
el butlletí de notícies cada dia al teu correu.

El més llegit

Àmbits geogràfics