Les cooperatives de Palafolls i Malgrat treballen juntes per promocionar el Ganxet

Treballadores de la cooperativa Conca de la Tordera
Share on twitter
Share on facebook
Share on whatsapp
Share on telegram
Share on email

La primavera de l’any passat, les cooperatives Conca de la Tordera de Palafolls i, l’Agrícola el Progrés Garbí, de Malgrat van establir un conveni d’intercooperació, amb la intenció de redissenyar i redimensionar les estructures empresarials de les dues organitzacions agràries. 

El conveni, que té una durada de 5 anys,  busca racionalitzar els costos de producció mitjançant l’adopció d’economies d’escala, però també millorar la qualitat dels productes agraris a comercialitzar així com ampliar i diversificar la gamma de productes que ofereixen al consumidor final.

L’acord també inclou el disseny d’un programa de comercialització conjunta i la millora de la prestació de serveis cooperatius al soci de cada cooperativa. 

En definitiva aquest conveni vol ajudar a tirar endavant accions que, per separat, serien molt dificils de poder finançar o coordinar per les cooperatives. En parla en Josep Ferrer, gerent de la Cooperativa de Palafolls.

Les dues organitzacions volen, a més, impulsar el fesol del Ganxet. Per fer-ho volen millorar la qualitat del triatge, l’envasat i la comercialització de la mongeta del Ganxet, amb la Denominació d’Origen Protegida.

En aquest sentit la cooperativa malgratenca aporta producte i els mitjans humans per supervisar la qualitat del producte, mentre que la palafollenca té la maquinària necessària per poder realitzar amb èxit el propòsit de comercialitzar conjuntament la mongeta varietat Ganxet fent el triatge mecanitzat de la mateixa per tal d’aconseguir un més alt estàndard de qualitat.

De moment aquest impuls a la Mongeta del Ganxet és el primer pas de la col·laboració que s’anirà materialitzant amb d’altres projectes futurs.

A més, les dues cooperatives impulsen l’economia circular posant en marxa projectes de reutilització i reinversió de residus generats per la seva activitat.

Subscriu-te gratuïtament,
el butlletí de notícies cada dia al teu correu.

El més llegit
Categories
Més ambits geogràfics