Diumenge ja es podrà jugar a l’aventura gràfica en línia dels Empestats de Malgrat

Share on twitter
Share on facebook
Share on whatsapp
Share on telegram
Share on email

La pandèmia de coronavirus ha obligat enguany a suspendre la visita guiada de la Festa dels Empestats, un dels actes més consolidats de la Festa Major de Malgrat de Mar. Tot i això els sus organitzadors s’han escarreçat per poder oferir una alternativa que permet mantenir viva la festa dels Empestats sense posar en perill als centenars de persones que hi participen habitualment. 

La solució ha estat oferir una proposta lúdica, però alhora didáctica a través d’internet.

Enguany els Empestats ens proposen traslladar-nos al Malgrat del segle XVII, a l’inici de la pandèmia de la pesta bubònica, tan sols amb un click i jugar a una aventura gràfica que ens portarà a diferents llocs i situacions que ens permetran conèixer com es va viure aquella pesta al municipi veí.

Joan Piña, responsable de la Festa dels Empestats, explica que s’ha activat un web d’aquesta activitat on es poden trobar fotografies i dades de les 8 edicions anteriors, i que a partir de diumenge, ja es podrà trobar el joc de l’actual edició.

Una 30a de persones han ajudat a crear aquest joc en línia dels Empestats. Molts d’ells són els actors i guies que han gravat els videos ambientats en l’època de la pesta i que ajudaran als participants a moure’s dins el joc. 

Gabriel Belvedere, desenvolupador del joc del Empestats, explica com funciona el joc que s’ha ideat per suplir la tradicional visita guiada presencial.

L’experiència està adaptada als formats mòbils i tauletes, pel que només caldrà accedir al web festadelsempestats.cat per començar a jugar en qualsevol dispositiu.

Els Empestats enguany ja tenien la idea de la visita presencial, que es farà d’aquí a dos estius, ja que l’any que ve la Festa dels Empestats arriba al 10è aniversari i es preveu una edició especial.

Subscriu-te gratuïtament,
el butlletí de notícies cada dia al teu correu.

El més llegit
Categories
Més ambits geogràfics