Educació anuncia el protocol pel retorn a les aules

Share on twitter
Share on facebook
Share on whatsapp
Share on telegram
Share on email

El conseller Josep Bargalló va anunciar ahir els passos que es seguirà el proper curs per evitar i controlar infeccions de coronavirus a les aules.

El protocol presentat estableix en quins casos s’hauran de fer quarantenes, aïllar grups i realitzar proves PCR per minimitzar el contagi als centres escolars.

D’entrada les famílies que detectin als alumnes símptomes compatibles amb la Covid o febre de més de 37,5 no han de portar els nens a l’escola i han d’avisar  el seu CAP i al centre educatiu mentre s’està pendent del PCR. Tampoc han d’anar a l’escola els alumnes que convisquin amb una persona diagnosticada.

Per la seva banda, els directors són els responsables de coordinar i gestionar el procés dins dels centres, i rebran una formació de l’Agència de Salut Pública abans de començar el curs.

Si algun alumne o mestre es troba malament a l’escola, s’haurà d’aïllar amb mascareta en un espai separat i ventilat i s’avisarà a la família, el CAP i el Servei de Vigilància Epidemiològica que evaluaran la situació per si cal fer una prova PCR, i si cal  aïllar el pacient i les persones amb qui conviu fins a saber els resultats del test. 

En cas de positiu es faran proves PCR a tots els alumnes del grup estable de convivència. 

La directora de l’escola Mas Prats de Palafolls, Laura Duarte, assegura que aquest protocol s’aplicarà a les mesures ja treballades des dels centres palafollencs de cara al proper curs i que s’acabaran aprovant en un futur consell escolar de Palafolls.

El conseller d’Educació, Josep Bargalló, ha insistit en la presentació del protocol que l’objectiu és que la tornada a les aules sigui segura i que en els casos que es puguin donar tant en l’alumnat com en el personal docent, s’actuï de la mateixa manera per evitar focus de contagis.

Subscriu-te gratuïtament,
el butlletí de notícies cada dia al teu correu.

El més llegit
Categories
Més ambits geogràfics