Malgrat no cedirà el seu superàvit a l’Estat. Blanes i Tordera ho han de decidir

Share on twitter
Share on facebook
Share on whatsapp
Share on telegram
Share on email

En una moció d’urgència presentada per l’oposició a Malgrat al ple d’anit, el govern municipal es va mullar, finalment, i va votar en contra de cedir els seus romanents a l’Estat. 

El govern espanyol demana als consistoris amb números verds que els cedeixin els seus superàvits per ajudar a fer front a la crisi de coronavirus.

la coneguda com a llei Montoro obliga als consistoris a destinar aquests diners a eixugar el deute amb les entitats financeres i, si no hi ha deute,  es limita l’ús d’aquests estalviats a  fer operacions i inversions financerament sostenibles o excepcionalment enguany, permet destinar un 20%, a finançar  accions per mitigar l’impacte de la covid19. 

Ara el govern espanyol demana voluntàriament als ajuntaments que cedeixin el superàvit restant a l’Estat. A canvi el govern els retornarà allò aportat en els propers 10 anys, però ampliant els supòsits en que es poden gastar els diners.

L’alcalde de Malgrat, el socialista Joan Mercader, reclama un cop més, que els ajuntaments puguin fer ús dels seus propis estalvis. També reclama que es flexibilizar la regla de la despesa

A Malgrat el superàvit de l’any passat és de 3.3 milions d’euros i el romanent de tresoreria s’enfila per sobre dels 7 milions d’€

La moció d’urgència va ser aprovada a Malgrat per tots els grups polítics del consistori.

Per la seva banda el govern de Blanes encara ha de decidir què farà amb aquesta demanda de l’Estat. Tot i això, l’alcalde de la ciutat, Àngel Canosa considera que la proposta del govern central és una ingerència a l’autonomia municipal.

Tampoc ha decidit què farà l’Ajuntament de Tordera, que té previst tractar-ho en la propera sessió plenària 

A Palafolls, el govern municipal ja va assegurar que no hi ha intenció de cedir els estalvis a l’Estat, ja que considera que els estalvis generats per l’esforç del municipi, cal gestionar-los i dedicar-los al propi municipi.

Subscriu-te gratuïtament,
el butlletí de notícies cada dia al teu correu.

El més llegit
Categories
Més ambits geogràfics