Palafolls atorga 50.000 euros en ajuts pels afectats del coronavirus

Share on twitter
Share on facebook
Share on whatsapp
Share on telegram
Share on email

Dissabte va finalitzar el termini de presentació de sol·licitud per a qualsevol de les dues línies d’ajut que ha impulsat l’Ajuntament de Palafolls per ajudar a pal·liar els efectes econòmics de la pandèmia al sector econòmic i a les famílies del nostre municipi.

En total s’han presentat 112 demandes d’ajut; 62 per la línia de suport a famílies i 50 per a empreses i negocis locals.

En la primera línia, s’han estimat 47 demandes de famílies, mentre que una 15a han estat refusades al no complir amb algun dels requisits establerts a les bases de les ajudes, com ara no estar al corrent de les obligacions amb hisenda, no estar afectat laboralment per la covid o per manca de puntuació suficient per aconseguir l’ajut. Les ajudes directes podien ser d’entre 450 i 600€, segons la puntuació, i finalment s’han atorgat 23 mil€ d’ajuts en aquesta línia.

Pel que fa a les sol·licituds d’ajuda d’empreses s’han presentat 50 demandes, de les que s’han estimat 37 i denegat 13. La majoria de les denegacions han estat per tenir pendent alguna obligació tributària, no haver patit davallada superior al 50% de facturació respecte l’any passat o, fins i tot, per no tenir el negoci a Palafolls. En aquest cas les ajudes podien ser de fins a 1000€ a fons perdut, per ajudar a pagar despeses vàries del negoci com subministrament o lloguers.  Finalment s’han atorgat 27.000€ en ajudes a empreses i comerços.

En total doncs, 50.000€ en ajudes a famílies i empreses locals, el que suposa 1 de cada 6 euros previstos ja que la reserva de fons inicial prevista per l’Ajuntament era de 300.000€ per aquestes línies d’ajut als afectats per la covid-19.

L’alcalde de Palafolls, Francesc Alemany, reconeix que la demanda està lluny del que es preveia en un primer moment, cosa que podria indicar que les famílies i comerços encara tenen altres opcions econòmiques on agafar-se.

Els 250.000€ que no s’han gastat en aquesta convocatòria d’ajudes, es destinaran a futures accions de suport, ja que el mateix Alemany asegura està pendent de com es resol econòmicament aquest any tan complicat.

Aquests 300.000€ previstos provenen dels estalvis de l’Ajuntament que, excepcionalment, han pogut destinar un 20% a accions per lluitar contra la covid19.

Subscriu-te gratuïtament,
el butlletí de notícies cada dia al teu correu.

El més llegit
Categories
Més ambits geogràfics