URGENT

Palafolls atorga 50.000 euros en ajuts pels afectats del coronavirus

Compartiu aquesta història

Dissabte va finalitzar el termini de presentació de sol·licitud per a qualsevol de les dues línies d’ajut que ha impulsat l’Ajuntament de Palafolls per ajudar a pal·liar els efectes econòmics de la pandèmia al sector econòmic i a les famílies del nostre municipi.

En total s’han presentat 112 demandes d’ajut; 62 per la línia de suport a famílies i 50 per a empreses i negocis locals.

En la primera línia, s’han estimat 47 demandes de famílies, mentre que una 15a han estat refusades al no complir amb algun dels requisits establerts a les bases de les ajudes, com ara no estar al corrent de les obligacions amb hisenda, no estar afectat laboralment per la covid o per manca de puntuació suficient per aconseguir l’ajut. Les ajudes directes podien ser d’entre 450 i 600€, segons la puntuació, i finalment s’han atorgat 23 mil€ d’ajuts en aquesta línia.

Pel que fa a les sol·licituds d’ajuda d’empreses s’han presentat 50 demandes, de les que s’han estimat 37 i denegat 13. La majoria de les denegacions han estat per tenir pendent alguna obligació tributària, no haver patit davallada superior al 50% de facturació respecte l’any passat o, fins i tot, per no tenir el negoci a Palafolls. En aquest cas les ajudes podien ser de fins a 1000€ a fons perdut, per ajudar a pagar despeses vàries del negoci com subministrament o lloguers.  Finalment s’han atorgat 27.000€ en ajudes a empreses i comerços.

En total doncs, 50.000€ en ajudes a famílies i empreses locals, el que suposa 1 de cada 6 euros previstos ja que la reserva de fons inicial prevista per l’Ajuntament era de 300.000€ per aquestes línies d’ajut als afectats per la covid-19.

L’alcalde de Palafolls, Francesc Alemany, reconeix que la demanda està lluny del que es preveia en un primer moment, cosa que podria indicar que les famílies i comerços encara tenen altres opcions econòmiques on agafar-se.

Els 250.000€ que no s’han gastat en aquesta convocatòria d’ajudes, es destinaran a futures accions de suport, ja que el mateix Alemany asegura està pendent de com es resol econòmicament aquest any tan complicat.

Aquests 300.000€ previstos provenen dels estalvis de l’Ajuntament que, excepcionalment, han pogut destinar un 20% a accions per lluitar contra la covid19.

Subscriu-te gratuïtament,
el butlletí de notícies cada dia al teu correu.

El més llegit

Àmbits geogràfics