«Gràcies Palafolls»: la Festa Major de Palafolls readaptada a les circumstàncies

Share on twitter
Share on facebook
Share on whatsapp
Share on telegram
Share on email
Foto: RP

Aquest matí, just després de la celebració del ple extraordinari, la sala de plens de l’Ajuntament de Palafolls ha acollit la presentació de l’edició d’enguany de la Festa Major del setembre, segurament una de les més atípiques de la seva història.

La pandèmia del coronavirus ha obligat a reorganitzar per complet la programació que s’hagués pogut plantejar en circumstàncies normals, però tot i així Palafolls tindrà Festa Major, amb uns actes que s’han dissenyat adaptant-se a les normatives i que seguiran totes les mesures de prevenció i seguretat previstes contra el coronavirus.

La festa d’enguany es presenta sota el nom de «Gràcies Palafolls», denominació que substitueix al concepte de Festa Major que, aquest cop, no podrà celebrar-se com a tal.

Francesc Alemany és alcalde de Palafolls.

Els actes arrencaran el dissabte 5 de setembre amb el pregó, que enguany no podrà repetir el format participatiu d’anteriors edicions, i seguidament es passarà el vídeo «Gràcies a tu», com a agraïment als protagonistes dels projectes de voluntariat i a la població davant la pandèmia. A les 10 de la nit d’aquell primer dia hi haurà un castell de focs inaugural a càrrec dels Diablesfolls, i a partir de dos quarts de 12 de la nit es farà el primer dels concerts, amb el grup tarragoní Roba Estesa. L’actuació finalitzarà a dos quarts d’1 de la matinada, hora fixada perquè acabin totes les actuacions previstes, algunes de les quals es faran a la plaça de Poppi d’altres a la plaça de les Valls d’Ax.

El diumenge 6, al Fòrum Palatiolo, s’ha organitzat una gimcana des de l’Esplai El Pas, entitat que també s’ha encarregat de preparar, un cop més, el popular joc de l’Assassí de la Safanòria. El mateix dia a la tarda, a partir de les 5, se celebrarà una trobada gegantera al parc de Joaquim Ruyra.

L’endemà dilluns es durà a terme una ruta pel centre de Palafolls sota el nom «De quan les cases tenien nom», a 7 de la tarda, a càrrec de Xavier Salicrú i amb inscripció prèvia.

El dimarts 8 de setembre, dia de les Verges Trobades i diada central de la festa, es faran les matinades amb els Diablesfolls, una xocolatada infantil i, al punt del migdia, es durà a terme l’ofici solemne i s’oferiran sardanes a càrrec de la Cobla Palafolls. Aquell mateix dimarts, a partir de dos quarts de 8 del vespre actuarà l’Orquestra Montgrins.

El dimecres 9 comptarà amb una programació especialment pensada pels més petits de casa. Hi haurà contacontes amb Assumpta Mercader i a la tarda tindrà lloc la inauguració oficial del nou Parc d’Educació Viària situat entre les dues escoles palafollenques. Seguidament, a partir de dos quarts de 8, el reconegut grup El Pot Petit actuarà a la plaça de Poppi.

Dijous la programació comptarà únicament amb el concert de l’Orquestra Selvatana, i els dies 11 i 12 de setembre seran protagonitzats per un total de 8 actuacions a Poppi i a Valls d’Ax, entre les quals destaquen les de Xavi Sarrià -exmembre del grup Obrint Pas-, Suu, Meritxell Neddermann o El Niño de la Hipoteca. Les entrades pels concerts es podran adquirir a l’Oficina d’Atenció Ciutadana a partir de l’1 de setembre.

Susanna Pla, regidora de Cultura i Festes, ha recordat que els actes es faran seguint totes les mesures de prevenció i seguretat necessàries, i ha demanat responsabilitat a la ciutadania per poder gaudir de la festa.

El dia 11 de setembre, Diada Nacional de Catalunya, al matí, també es farà la popular Hissada de senyera al Casal d’Avis amb les sardanes de la Cobla Palafolls.

Consulta i descarrega’t aquí el programaPrograma d’actes complet «Gràcies Palafolls»

Torna a visualitzar la presentació dels actes de la festa, feta aquest matí des de l’Ajuntament de Palafolls:

Subscriu-te gratuïtament,
el butlletí de notícies cada dia al teu correu.

El més llegit
Categories
Més ambits geogràfics