S’aprova inicialment el pla especial per protegir les Mines de Can Palomeres

Share on twitter
Share on facebook
Share on whatsapp
Share on telegram
Share on email

L’Ajuntament de Malgrat de Mar va aprovar aquesta setmana passada, de forma inicial, el pla especial de l’Espai Mines de Can Palomeres, un pla que serveix per desenvolupar la modificació del Pla d’Ordenació Urbanística Municipal (POUM) del 2016 amb l’objectiu de protegir i posar en valor l’espai, de gran importància a nivell històric, arqueològic, cultural i natural.

Segons ha informat l’Ajuntament de Malgrat de Mar, l’entorn patrimonial i natural de Can Palomeres queda sota protecció especial, integrant l’espai actualment inclòs a la Xarxa Natura 2000 i l’entorn forestal adjacent amb alts valors naturals. El POUM, que estableix com a servei tècnic el pou i la caseta existents a tocar el rierot de Mas Joer, també defineix com a equipament els tres edificis de l’espai, com són l’estació de càrrega, la Masia de Can Palomeres i la petita edificació davant de la mina Angelita. A banda, informa el consistori, la modificació del pla també defineix les característiques de la xarxa de camins dins l’àmbit amb els camins inventariats i els nous camins privats d’ús públic.

L’Ajuntament de Malgrat ha explicat que té aprovat el Projecte constructiu per l’adequació urbanística i paisatgística de les mines de Can Palomeres, redactat ara fa 5 anys i que preveu diverses actuacions per posar en valor el patrimoni de la zona.

Segons informa el consistori, una de les actuacions previstes i que podrien tirar endavant amb l’aprovació definitiva del pla seria la recuperació de l’edifici de l’estació de càrrega, que es preveu que passi a convertir-se en una «Aula per a la descoberta de les mines». Es tracta d’un projecte redactat per la Generalitat perquè l’espai esdevingui un centre de recepció de visitants, generació d’activitats i interpretació del patrimoni miner i de la diversitat de la colònia de ratpenats que hi ha a les mines.

També es preveu adequar altres espais i edificacions de la zona per poder investigar sobre l’entorn natural de les mines.

Segons informa l’ajuntament, el pla especial també determina com ha de ser la gestió de l’espai i dels equipaments, així com fa un estudi econòmic i financer per realitzar les actuacions.

Subscriu-te gratuïtament,
el butlletí de notícies cada dia al teu correu.

El més llegit
Categories
Més ambits geogràfics