El curs escolar a Palafolls arrencarà amb una pacificació dels entorns dels centres educatius

Share on twitter
Share on facebook
Share on whatsapp
Share on telegram
Share on email

L’Ajuntament de Palafolls ha presentat aquest matí el nou projecte de pacificació de les zones escolars del municipi de cara a aquest proper curs 2020-2021, que arrenca marcat per la Covid-19 i per totes les mesures que caldrà prendre davant dels contagis.

El consistori ha impulsat un pla per millorar els entorns dels centres educatius de la vila, amb l’objectiu de prioritzar el benestar dels vianants i apostar per la mobilitat sostenible. El que s’ha fet és actuar als voltants de les escoles Mas Prats i Ferreries i l’Institut de la Font Ferro establint zones i horaris per tal d’ordenar la mobilitat, especialment a les hores de més afluència de persones.

En una presentació a les dependències de la Policia Local de Palafolls, Susanna Pla, regidora d’Educació del consistori, acompanyada del regidor d’Urbanisme Jordi Villaret, membres del cos de seguretat i de l’àrea d’Educació, ha explicat que el projecte neix després d’un treball conjunt amb tota la comunitat educativa, i davant del qual l’ajuntament demana la col·laboració de tota la ciutadania per poder adaptar-s’hi, ja que assegura que suposarà una millora per tota la població.

Amb el nou curs es restringirà l’accés de vehicles al carrer Ferrer i Guàrdia, entre les dues escoles, entre les 8:30 i les 9:10 del matí i de les 4 a les 5 de la tarda, habilitant zones segures on no hi haurà circulació de vehicles i restringint les zones d’estacionament. Els alumnes accediran per 5 punts diferents als centres. A l’institut, les restriccions d’accés s’aplicaran entre 7:30 i 8:10 del matí i de 14:00 a 14:50, hores en les quals es tallarà el camí de la Ciutadella a l’alçada del carrer Josep Vicenç Foix.

Una altra de les mesures destacades d’aquest projecte són les anomenades zones de “Petó i adéu”, uns espais propers a les entrades dels centres educatius on les famílies podran aturar el cotxe, acomiadar-se breument del seu fill o filla i reprendre la marxa.

El projecte de pacificació de les zones escolars també ha inclòs el repintat de les cruïlles dels passos de vianants amb color vermell, així com l’eliminació de les barreres arquitectòniques elevant els passos de vianants, fent-los de plataforma única.

Pla ha aprofitat la presentació per agrair a la comunitat educativa i a les famílies, així com als serveis tècnics del consistori, a l’àrea d’educació i a la Policia Local tots els esforços per preparar la represa del nou curs escolar.

 

Consulta aquí tota la informació sobre el nou projecte de pacificació de les zones escolars de Palafolls:

Zona Escoles Mas Prats i Ferreries

Zona Institut de la Font del Ferro

Subscriu-te gratuïtament,
el butlletí de notícies cada dia al teu correu.

El més llegit
Categories
Més ambits geogràfics