Bona acollida en els primers actes del Gràcies Palafolls

Roba Estesa a Palafolls, el setembre del 2020
Share on twitter
Share on facebook
Share on whatsapp
Share on telegram
Share on email

La Festa Major de Palafolls readaptada a les circumstàncies de la pandèmia arrencava aquest dissabte amb una tarda i un vespre d’actes amb la plaça de Poppi com a epicentre.

El Gràcies Palafolls va arrencar amb un pregó a càrrec de l’artista Pau Murner, amb el seu espectacle “Safareig”, i que va servir de punt d’inici d’una setmana d’actes que s’allargarà fins dissabte vinent. Des del mateix escenari de la plaça de Poppi es va fer la projecció del documental “Gràcies a tu”, on es recullen els testimonis de part dels palafollencs i palafollenques que van ser part activa davant del coronavirus durant els mesos de confinament.

Ricardo Morales, tècnic de Cultura de l’Ajuntament de Palafolls, destacava ahir durant la programació especial d’aquesta emissora el caràcter emotiu del vídeo i la necessitat que plasmés la voluntat d’ajudar del municipi per lluitar contra la Covid-19.

El documental “Gràcies Palafolls” ja es pot recuperar a través de les xarxes socials del consistori des d’aquest mateix dissabte.

Per la seva banda, els Diablesfolls, que enguany no han pogut oferir el seu popular correfoc, van ser els encarregats d’organitzar un castell de focs que no va deixar indiferent a la ciutadania, que va poder gaudir-lo des de casa seva.

La nit de dissabte va tancar-se amb el concert del grup Roba Estesa, que iniciaven a Palafolls la seva gira “Dolors” després de l’aturada per culpa de la pandèmia. Una estona abans del concert passaven per l’estand de Ràdio Palafolls, on oferien un acústic d’un dels seus temes i parlaven de la seva actuació a la festa palafollenca.

El Gràcies Palafolls va seguir ahir al matí amb la Gimcana organitzada per l’Esplai el Pas, entitat organitzadora també del popular joc de l’Assassí de la Safanòria, que va arrencar dissabte a la nit. Pol Guerra i Pau Garcia, membres de l’esplai palafollenc, explicaven ahir com han hagut d’adequar les activitats a la pandèmia.

La tarda d’ahir diumenge estava protagonitzada per la Colla Gegantera de Palafolls, encarregada de preparar un taller de punts de llibre perquè els més petits pintessin els gegantons, i que més endavant oferirien el Ball de Gegants, marcat per l’absència de cercavila i sense intercanvis dels portadors d’en Guillem i la Guiomar.

Aurora Faus, membre de la colla, en parlava ahir als micròfons d’aquesta emissora.

La pluja que semblava amenaçar a la tarda va esperar fins al vespre per fer acte de presència, i d’aquesta manera es va evitar que deslluís els actes de la festa.

El Gràcies Palafolls segueix avui a la tarda amb una ruta guiada virtual amb Xavier Salicrú que recorrerà diferents de les cases del centre de la vila explicant-ne els seus motius, i que es penjarà a les xarxes socials de Ràdio Palafolls a partir de les 7 de la tarda.

 

Recupera aquí el vídeo “Gràcies a tu”, publicat aquest dissabte en motiu del Gràcies Palafolls:

Subscriu-te gratuïtament,
el butlletí de notícies cada dia al teu correu.

El més llegit
Categories
Més ambits geogràfics