La pluja no impedeix els actes de la jornada central del Gràcies Palafolls

Share on twitter
Share on facebook
Share on whatsapp
Share on telegram
Share on email

Ahir dimarts, 8 de setembre, dia de les Verges Trobades, Palafolls celebrava el que, en un altre any, hagués estat la jornada central de la seva Festa Major. Enguany, tot i no celebrar-se la festivitat habitual, la programació adaptada del Gràcies Palafolls ha permès tornar a gaudir d’algunes de les activitats culturals i festives que acompanyen als palafollencs i palafollenques durant aquests primers dies del mes de setembre.

Ahir, ben d’hora, la colla dels Diablesfolls despertaven els veïns del municipi amb les seves matinades, donant pas a un matí d’activitats que continuaria amb la xocolatada infantil a la plaça Valls d’Ax.

Al punt del migdia, a l’església de Santa Maria, s’hi feia l’ofici solemne, seguit d’un ball de sardanes amb la Cobla Palafolls, enguany marcat per les restriccions que ha imposat la pandèmia pel que fa a l’aforament i al desenvolupament de l’activitat.

La jornada feia una pausa i es reprenia pràcticament entrat al vespre, a dos quarts de 8, amb el concert que oferia a la plaça de Poppi l’Orquestra Montgrins.

Una de les membres d’aquesta veterana formació, la palafollenca Mar Vilar, passava pels micròfons del programa Ona Maresme, des de l’estand de Ràdio Palafolls situat a la mateixa plaça, per explicar els últims preparatius del concert i per fer balanç d’una temporada que ha estat especialment difícil pel món cultural i, en concret també, per les orquestres.

Vilar va explicar que la preparació pel concert d’ahir és el resultat d’assajos fets des de principis d’any i de feina feta malgrat el coronavirus. En aquest sentit, l’espectacle que van oferir ahir al vespre a Poppi es basava en el mateix plantejament fet inicialment, quan la Covid-19 encara no tenia afectació.

Mar Vilar no és l’única representant de Palafolls en aquesta orquestra, on també hi ha Sara Sanchez. La pluja amenaçant, que es va deixar veure al llarg d’alguns moments de la tarda, no va acabar impedint que el concert s’acabés celebrant amb tota normalitat.

Subscriu-te gratuïtament,
el butlletí de notícies cada dia al teu correu.

El més llegit
Categories
Més ambits geogràfics