Baixen més d’un 15% els delictes contra el patrimoni a Malgrat

Share on twitter
Share on facebook
Share on whatsapp
Share on telegram
Share on email

Aquesta és una de les conclusions extretes de la reunió de la Junta Local de Seguretat celebrada dijous passat a l’Ajuntament de Malgrat de Mar. La trobada, presidida per l’alcalde, Joan Mercader, i que va comptar amb la presència del delegat del Govern català a Barcelona, Juli Fernández, i de membres del cos de la Policia Local de Malgrat i dels Mossos d’Esquadra, va servir per presentar les dades en matèria de seguretat ciutadana durant l’últim any.

Segons les dades publicades pel consistori malgratenc, entre l’agost del passat 2019 i el juliol d’enguany hi ha hagut una reducció en el nombre de delictes de gairebé l’11% respecte el mateix període un any abans. Els delictes més registrats han estat furts, danys i estafes. A nivell de la Regió Policial Metropolitana Nord hi va haver una reducció dels delictes de prop d’un 8% i a l’Àrea Bàsica Policial del Maresme Nord la rebaixa ha estat del 8,7%.

Segons l’alcalde de Malgrat de Mar, la reducció es deu a l’afectació de la Covid-19, que ha tingut impacte sobre els delictes, però considera que la rebaixa s’ha vist més accentuada al municipi també degut al “bon ús de les noves tecnologies, així com l’experiència i el criteri professionals dels policies”.

A Malgrat, una les reduccions més destacables és la dels delictes contra el patrimoni, que han caigut un 15,7% al municipi, passant de 1.029 casos a 867. La rebaixa en aquest àmbit a la Regió Policial Metropolitana Nord és d’un 8,83%, mentre que a l’Àrea Bàsica Policial del Maresme Nord la disminució ha estat d’un 11%.

Segons ha informat el consistori malgratenc, durant l’últim any s’han efectuat un total de 174 detencions, de les quals 127 han estat a càrrec de la Policia Local i la resta de Mossos d’Esquadra.

Durant la reunió de la Junta Local de Seguretat a Malgrat de Mar també es van exposar dades referents als accidents de trànsit. Des de principis d’any se n’han registrat 27, i durant tot el 2019 se’n van produir 72.

Subscriu-te gratuïtament,
el butlletí de notícies cada dia al teu correu.

El més llegit
Categories
Més ambits geogràfics