La Revista Recvll de Blanes rep de la Creu de Sant Jordi

Share on twitter
Share on facebook
Share on whatsapp
Share on telegram
Share on email

En una gala celebrada aquest dilluns al Palau de la Generalitat, la centenària publicació blanenca va rebre un dels màxims reconeixements que atorga el Govern català: la Creu de Sant Jordi.

La Revista Recvll ha estat reconeguda pel centenari de la publicació i per la creació dels Premis Literaris homònims, i ha rebut el guardó en una cerimònia marcada per les restriccions de la Covid-19 i que va reconèixer un total de 28 personalitats i 15 entitats.

Segons ha informat l’Ajuntament de Blanes, el veredicte de les Creus de Sant Jordi 2020 destaca que la revista Recvll i els seus premis “han descobert i reconegut nombrosos escriptors, molts d’ells amb una reeixida trajectòria posterior”, i per tant “constitueixen un mirador privilegiat de l’evolució dels gustos i costums de la societat blanenca, selvatana i catalana, la qual cosa converteix ambdues iniciatives –la revista i els premis literaris- en un referent de primera qualitat per a la comprensió i interpretació del nostre present col·lectiu”.

En nom de l’Associació Recvll de Blanes va recollir la Creu Sant Jordi únicament Salvador Roca, president de l’entitat, ja que a causa del caràcter restrictiu que va tenir la cerimònia cap altre representant de l’entitat ni de l’Ajuntament de Blanes no va poder assistir al lliurament dels guardons. Tot i així, lel consistori blanenc ha informat que té la intenció de reconèixer la revista amb un acte oficial al consistori properament a la Sala de Plens.

Tal i com recorda l’Ajuntament de Blanes, enguany ha estat el segon any consecutiu que la Creu de Sant Jordi reconeix una entitat blanenca, ja que l’any passat la Fundació Aspronis ja va rebre aquest guardó pels seus 50 anys de trajectòria i de servei tant en l’àmbit social com familiar a Blanes i poblacions de la seva àrea d’influència.

Subscriu-te gratuïtament,
el butlletí de notícies cada dia al teu correu.

El més llegit
Categories
Més ambits geogràfics