Palafolls treballa en la creació de la marca Espai Agrari de la Baixa Tordera

El nou sistema d'encoixinat biodegradable, que pot ser de paper (a la imatge), o bé de plàstic. - Foto: Ràdio PLF
Share on twitter
Share on facebook
Share on whatsapp
Share on telegram
Share on email

El programa Assumptes Interns d’aquesta emissora va reactivar-se ahir amb una entrevista al regidor del govern palafollenc Aleix Freixa, encarregat de les àrees de Promoció Econòmica i consum, Medi Ambient, Món rural, Defensa Forestal, Patrimoni natural i Arxiu Municipal. 

El regidor ha fet una valoració positiva de les intencions dels ajuntaments de Malgrat de Mar i Blanes de demanar que el delta de la Tordera passi a ser una reserva natural, la qual cosa considera una bona iniciativa per conservar i protegir l’espai.

Freixa va explicar també les actuacions que s’estan duent a terme des de fa pocs dies al Castell de Palafolls, en el projecte de millora i rehabilitació d’alguns dels àmbits de la fortalesa. El regidor va puntualitzar que la tasca que s’hi duu a terme és consolidar els accessos i millorar-ne la seguretat. actualment, al castell s’hi està fent un estudi previ per detectar els punts més dèbils de l’espai, i posteriorment redactar un pla director per traçar les futures línies a seguir de cara al futur en aquesta icona del patrimoni històric local. En aquest sentit, va explicar que les altres actuacions plantejades per l’anterior govern no es descarten en un futur però, de moment, no són prioritàries.

Un dels aspectes que es van posar damunt la taula a l’entrevista d’ahir van ser els passos per reactivar el sector agrari, afectat pel pas del temporal Gloria del gener. En aquest sentit, Freixa va anunciar que, entre els municipis de la zona, s’està treballant en la creació d’una marca per potenciar l’espai agrari de la Baixa Tordera, donar-li valor i equiparar-lo a d’altres espais del territori, com el Delta de l’Ebre o del Llobregat.

Freixa va afirmar que el sector de l’horta ha estat dels més oblidats tant per les administracions nacionals com europees, i considera que es troba en un punt d’inflexió tant pel que fa al relleu generacional del sector com per l’afectació del temporal Gloria i el coronavirus. 

Entre altres, el regidor va informar també sobre l’estat del projecte de la nova revista sobre el patrimoni i la història local, una iniciativa anunciada pel consistori fa uns mesos i de la qual properament se’n publicarà el primer número.

Durant l’entrevista, Freixa va exposar també el seu punt de vista sobre els horts urbans, on va admetre que hi ha poca ocupació, fet que atribueix a la seva ubicació a la zona de Can Gibert i amb la qual el govern es mostra crític. En aquest sentit, el regidor defensa l’actuació feta des del govern per millorar l’accés del camí a les parcel·les, i va dir que s’estan estudiant ubicacions alternatives per promoure’n l’ús.

D’altra banda el regidor va mostrar-se satisfet del resultat de la campanya d’incendis d’aquest passat estiu, que atribueix a la feina feta els mesos abans en matèria de prevenció, i va avançar que actualment s’està treballant en la gestió de l’estat de les rieres del municipi.

Per últim, Freixa va fer esment també de l’estat de les obres del Camí de la Ginesta, on va afirmar que la previsió d’acabar-les a l’octubre continua si no es produeixen nous entrebancs.

Subscriu-te gratuïtament,
el butlletí de notícies cada dia al teu correu.

El més llegit
Categories
Més ambits geogràfics