Tots els alumnes del grup de 5è de primària confinat de Malgrat i la seva tutora donen negatiu a la prova PCR

Escoles Fonlladosa de Malgrat de Mar - Google Maps
Share on twitter
Share on facebook
Share on whatsapp
Share on telegram
Share on email

La direcció de les Escoles Fonlladosa de Malgrat de Mar ha informat aquest matí que els 14 alumnes d’un dels grups de 5è de primària confinats a casa, així com la seva tutora, han donat negatiu a les proves PCR que se’ls va efectuar després de detectar-se un cas positiu dins del grup.

El director del centre educatiu, Josep Rebull, ha explicat en declaracions Ràdio Palafolls que, malgrat el resultat negatiu del test, tant els alumnes com la mestra hauran de seguir fent la quarantena a casa seva, almenys, fins el dia 1 d’octubre.

El director de les Escoles Fonlladosa ha volgut destacar la bona notícia que suposa el resultat negatiu de les proves, així com el compliment que s’està fent dels protocols establerts pels departaments de Salut i Educació pel que fa a la detecció de casos positius de Covid-19 als centres escolars.

Segons indica el protocol d’actuació, en cas que un alumne o membre del personal presenti símptomes compatibles amb la Covid-19 caldrà portar-lo a un espai separat ventilat, col·locar-li la mascareta i en cas de símptomes de gravetat, trucar al 061. També caldrà avisar la família i el Centre d’Atenció Primària. És des del CAP on valoren els símptomes i es decideix la realització del test PCR, s’indica l’aïllament de la persona atesa i qui hi conviu fins conèixer el resultat del test, i es recullen els contactes estrets de l’entorn familiar.

D’altra banda, el Servei de Vigilància Epidemiològica territorial és l’encarregat d’avisar la direcció del centre educatiu del possible cas, de recollir els contactes estrets de l’entorn escolar, fer el seguiment del resultat PCR i en cas de confirmació positiva, indicar les mesures necessàries d’aïllament i quarantena.

Subscriu-te gratuïtament,
el butlletí de notícies cada dia al teu correu.

El més llegit
Categories
Més ambits geogràfics