Blanes farà una visita guiada al Delta de la Tordera per celebrar el Dia Mundial dels Ocells

Foto: Olga Garsaball
Share on twitter
Share on facebook
Share on whatsapp
Share on telegram
Share on email
Foto: Olga Garsaball

El primer cap de setmana d’octubre se celebra arreu del món el Dia Mundial dels Ocells, una data emmarcada en la Setmana de la Natura, una iniciativa de la Xarxa per a la Conservació de la Natura que aquest 2020 tindrà lloc entre els dies 3 i 11 d’octubre. 

Per commemorar la celebració, l’Ajuntament de Blanes i l’Associació de Naturalistes del Montnegre i la Tordera s’han unit per organitzar una Jornada de Visites Ornitològiques al Delta de la Tordera, espai on els darrers mesos ha aflorat d’una manera notable la seva fauna i flora, especialment en l’àmbit dels ocells, i que s’ha vist accentuada per la gran llacuna natural sorgida arran del temporal Gloria.

Segons ha informat el consistori blanenc, membres de l’Associació de Naturalistes del Montnegre i la Tordera s’encarregaran d’encapçalar diverses visites guiades als dos aguaits provisionals que l’Ajuntament té previst instal·lar a la desembocadura del riu. Als dos observatoris es podrà gaudir de la gran varietat d’espècies d’aus i l’entorn natural que hi ha al Delta de la Tordera.

Segons el consistori de Blanes, l’objectiu de la iniciativa és doble. D’una banda, es vol donar a conèixer a aficionats a la ornitologia i públic en general l’alt valor d’aquesta zona protegida de Blanes. De l’altra, es vol sensibilitzar la ciutadania sobre la importància i la suma d’esforços que cal esmerçar per donar continuïtat a la seva preservació.

Per participar a la Jornada de Visites Ornitològiques del 4 d’octubre al Delta de la Tordera caldrà fer inscripció prèvia, amb un termini obert fins al dia 30 o fins esgotar places disponibles. Per inscriure’s es pot enviar un correu electrònic a mediambient@blanes.cat o bé trucant al telèfon 972 379 300, extensió 2603, des de les 8 del matí fins 3 de la tarda.

Subscriu-te gratuïtament,
el butlletí de notícies cada dia al teu correu.

El més llegit
Categories
Més ambits geogràfics