Concentració a Palafolls contra la inhabilitació del president Quim Torra

Share on twitter
Share on facebook
Share on whatsapp
Share on telegram
Share on email

Una seixantena de persones van concentrar-se ahir dilluns a la tarda davant l’Ajuntament de Palafolls seguint la crida que entitats sobiranistes havien fet com a resposta a la sentència que inhabilita el president de la Generalitat Quim Torra.

La convocatòria, a la qual s’hi va sumar el mateix Ajuntament de Palafolls, va comptar amb parlaments de part de l’equip de govern. Susanna Pla, 1a tinent d’alcalde, va llegir el manifest municipalista de rebuig a la sentència del Tribunal Suprem, en què entre altres s’assegurava que només el Parlament i el poble de Catalunya poden determinar com i qui governa. En aquest sentit, consideren que no es pot permetre que un organisme com la Junta Electoral Central pugui destituir a un president de la Generalitat, encara menys, afirmen, “per una pancarta en defensa de les llibertats individuals i col·lectives i la democràcia”.

Per la seva banda, l’alcalde de Palafolls, Francesc Alemany, considera que la sentència que inhabilita al president Torra va “en contra de tota lògica i de l’aparell legal i judicial d’una democràcia justa”, així com considera que és contrària a la solució al conflicte polític entre Catalunya i Espanya, ja que segons afirma Alemany, la decisió del Suprem afecta a tothom, també als qui no són partidaris de la independència.

Per la seva banda, des de l’oposició, la regidora de Palafolls en Comú, Clara Hidalga, ha afirmat en declaracions a aquesta emissora que des de la seva formació “no defensen la inhabilitació d’un càrrec públic per penjar una pancarta”, però a la vegada afirma que “les lleis hi són per complir-les” i que un càrrec públic ha de respectar les normes i donar exemple.

La concentració d’ahir a Palafolls va ser una de les múltiples mobilitzacions organitzades un cop es va conèixer, ahir al migdia, la sentència que inhabilita al President de la Generalitat, Quim Torra, durant 1 any i mig, convertint-se en el primer president en actiu a qui s’aplica aquesta resolució.

Subscriu-te gratuïtament,
el butlletí de notícies cada dia al teu correu.

El més llegit
Categories
Més ambits geogràfics