L’Ajuntament preveu deixar d’ingressar uns 700.000 euros per culpa de la Covid-19

Imatge de la façana de l'Ajuntament de Palafolls - Foto: RP
Share on twitter
Share on facebook
Share on whatsapp
Share on telegram
Share on email

La pandèmia de coronavirus està tenint conseqüències econòmiques també als consistoris, que preveuen deixar d’ingressar diners ja sigui per serveis que ofereix a la ciutadania o per aplicació dels impostos i ordenances municipals.

En el cas de Palafolls, ja s’ha fet una primera valoració del que es deixarà d’ingressar a les arques municipals. L’alcalde, Francesc Alemany, anuncia que el consistori preveu una frenada econòmica d’entorn els 700 o 800 mil€. El batlle recorda que durant el confinament serveis com la llar d’infants o l’escola de música es van deixar de cobrar, mentre les despeses es mantenien. Posa també l’exemple de la piscina que tot i obrir, amb restriccions d’aforament, ha tingut un augment considerable de les despeses, cosa que també ha obert forat a les arques municipals.

Aquesta previsió, que suposa entorn al 8% del pressupost d’ingressos, obligarà al consistori a replantejar-se les polítiques que tenien previstes. En aquest sentit, Alemany apunta a una frenada de l’aplicació del pressupost municipal, aprovat a principis d’any, i preveu l’aturada d’alguns projectes previstos. Sigui com sigui, el batlle assegura que s’evitarà l’impacte directe a la ciutadania.

Alemany adverteix que tots els ajuntaments estan en la mateixa situació. Per exemple, la regidoria d’hisenda de Malgrat de Mar ha xifrat entorn al mig milió d’euros la davallada d’ingressos per aquest any. L’alcalde de Palafolls recorda que, tot i que enguany el sostre de la despesa s’ha eliminat, l’obligació de mantenir l’equilibri pressupostari es manté; això obliga a no gastar més diners dels que s’ingressen.

Subscriu-te gratuïtament,
el butlletí de notícies cada dia al teu correu.

El més llegit
Categories
Més ambits geogràfics