Blanes comença una campanya de xipatge i cens d’animals de companyia per evitar abandonaments

Foto: Ajuntament de Blanes
Share on twitter
Share on facebook
Share on whatsapp
Share on telegram
Share on email
Foto: Ajuntament de Blanes

A partir de demà, l’Ajuntament de Blanes iniciarà una campanya gratuïta d’identificació i cens d’animals de companyia al municipi, així com al Registre General d’Animals de Companyia de Catalunya, amb la col·laboració del Consell Comarcal de la Selva i dels veterinaris del municipi.

Segons afirma el consistori, l’objectiu d’aquesta campanya és doble. D’una banda, es vol facilitar als propietaris dels animals de companyia la identificació i registre dels seus animals, tal com determina la normativa relativa a la tinença d’animals. De l’altra, l’Ajuntament de Blanes vol combatre l’abandonament dels animals, ja que en cas de pèrdua o de localitzar-los lluny de casa seva, la Policia Local els pot identificar ràpidament mitjançant un lector electrònic.

En aquest sentit, segons les dades del Servei Comarcal de recollida de gossos perduts i/o abandonats, en els darrers 3 anys el Centre d’Acollida d’Animals de la Selva ha hagut d’actuar a Blanes en un total de 463 casos, dels quals només la meitat estaven identificats i registrats al cens municipal.

D’altra banda, el consistori blanenc ha recordat que els propietaris d’animals de companyia estan obligats a identificar-los electrònicament mitjançant la implantació d’un xip, segons la normativa que es recull al Capítol I de l’Ordenança Municipal de Protecció, Control i Tinença d’Animals de l’Ajuntament de Blanes. L’obligatorietat també contempla que estiguin inscrits al cens municipal. La tipologia d’Animals de Companyia comprèn gossos, gats i fures, així com els altres animals que es determinin per reglament que resideixen de manera habitual al municipi.

És el segon any consecutiu que a Blanes s’impulsa aquesta campanya, que comença demà. El consistori considera les dades de l’any passat com a “molt positives”, després d’aconseguir identificar i censar 300 animals de companyia, la majoria gossos.

Subscriu-te gratuïtament,
el butlletí de notícies cada dia al teu correu.

El més llegit
Categories
Més ambits geogràfics