URGENT

Estiu de treva pels incendis forestals al Maresme

Compartiu aquesta història

La comarca del Maresme ha passat fluix pel que fa als focs forestals d’aquest passat estiu. El clima i les pluges abundants que ha registrat el territori al llarg d’aquests darrers mesos han afavorit una major humitat dels boscos i, conseqüentment, una disminució del risc d’incendi.

Oriol Bassa, coordinador de la Federació d’ADF del Maresme, ha explicat en declaracions aquesta emissora que la campanya d’aquest estiu ha estat positiva pel que fa a l’afectació dels incendis, però ha explicat que també ha calgut treballar en la reparació de camins que havien quedat malmesos com a resultat del temporal Gloria i també els altres episodis de pluges intenses del mes d’abril.

Tot i que sí que s’han registrat alguns petits conats d’incendi, alguns en zones urbanes i d’altres en zones forestals, l’afectació total no ha arribat enguany a les 10 hectàrees en tota la comarca.

Malgrat aquesta treva, Bassa insisteix en què la gestió forestal és imprescindible per la prevenció d’incendis. En aquest sentit, explica que cal continuar treballant contra les plagues -com són els insectes o fongs que afecten actualment a sureres o castanyers- i adaptar els boscos al canvi climàtic; unes accions que Bassa considera que cal continuar articulant des de les associacions de propietaris forestals, ja que molts dels boscos són privats.

Tal i com recorda el coordinador de la Federació d’ADF del Maresme, el 65% superfície del Maresme és bosc, i en aquest àmbit és on cal una important inversió de diners de forma continuada. En aquest sentit, es calcula que en matèria de gestió forestal caldria invertir més de 960 milions d’euros anuals a tot l’estat.

Per tot plegat, Bassa alerta que encara que enguany hagi estat un bon any pel que fa als incendis, les previsions del canvi climàtic apunten que els propers anys seran pitjors.

Subscriu-te gratuïtament,
el butlletí de notícies cada dia al teu correu.

El més llegit

Àmbits geogràfics