L’atur a torna a créixer a Palafolls

Share on twitter
Share on facebook
Share on whatsapp
Share on telegram
Share on email

Les dades de l’atur publicades per l’Observatori de Treball de la Generalitat corresponents al mes setembre mostren com la desocupació ha tornat a pujar de nou al nostre municipi.

Concretament, ho ha fet en 28 persones, establint el nombre total de palafollencs i palafollenques a l’atur en 684. Es tracta del segon increment consecutiu després que les dades disminuïssin al llarg del juny i del juliol passats. La xifra actual, a més, supera en un 32% les dades registrades just fa un any, el setembre del 2019, quan el total de desocupats al nostre municipi era de 517. D’altra banda i actualment, la taxa d’atur registral, corresponent al passat mes de juny, és de poc més del 16%.

Segons les últimes dades, l’augment de l’atur a Palafolls és la tònica general a la resta de l’Alt Maresme. A Malgrat de Mar la desocupació ha incrementat fins als 1.330 habitants, 37 més que en l’anterior registre, mentre que a Tordera l’increment ha estat més tímid -5 persones- i el total supera ara les 1.400 persones.

A Pineda l’augment de la desocupació ha estat de 129 persones, establint un total de 2.626 veïns i veïnes sense feina, i a Calella s’ha registrat un increment de 53 persones a l’atur, amb un total de 1.490. A la localitat veïna de Santa Susanna, la desocupació ha incrementat en 7 persones aquest setembre, situant el total en 225 habitants a l’atur. A la també veïna ciutat de Blanes, l’atur ha pujat aquest darrer mes per sobre de les 3.400 persones, després de registrar-se una pujada de 217 veïns i veïnes més en situació de desocupació.

Tot i la pujada generalitzada a l’Alt Maresme, en el global de la comarca l’increment de l’atur ha estat menys notable que en anteriors registres. Aquest cop, la desocupació maresmenca ha incrementat en 36 persones, establint un total de 29.681 maresmencs i maresmenques sense feina. Fa un mes, l’augment al global de la comarca va ser de més de 700 persones.

Subscriu-te gratuïtament,
el butlletí de notícies cada dia al teu correu.

El més llegit
Categories
Més ambits geogràfics