URGENT

Els comuns denuncien que el govern local menysté els treballadors municipals

Compartiu aquesta història

En una nota a les xarxes socials el grup municipal de Palafolls en Comú i el Esquerra Unida, han denunciat el que per a ells és un procés d’oposicions legals, però poc socials i humanes.

Des de fa uns mesos l’Ajuntament de Palafolls es troba en un procés d’estabilització de la plantilla de gran part del personal interí del consistori. Es tracta de places ocupades temporalment per personal sense plaça fixa, que s’han de sotmetre a un procés d’oposicions per cobrir-la oficialment.

A principis del mes de setembre es va fer el concurs oposició per estabilitzar 8 places d’auxiliar administratiu, a les que es van presentar un centenar de persones. De les 8 persones que ocupaven el lloc prèviament a les oposicions només 1 va aconseguir la plaça definitiva.

Els comuns critiquen com està gestionant el govern local aquest procés d’estabilització de places i els demana que siguin curosos i que respectin els treballadors municipals.

Juan Andrés Osorio és portaveu d’Esquerra Unida de Palafolls.

Els dos partits també acusen als sindicats UGT i CCOO d’abandonar els treballadors municipals i no defensar-los davant del que consideren un menysteniment del govern d’ERC.

Des Palafolls en Comú es reconeix que el problema de l’estabilització de places s’arrossega des de mandats anteriors, quan ells eren al govern, però asseguren que estaven en minoria dins l’executiu i que no van poder canviar tot el que a ells els hagués agradat.

Subscriu-te gratuïtament,
el butlletí de notícies cada dia al teu correu.

El més llegit

Àmbits geogràfics