Reobre el servei de Respir després de 7 mesos tancat

Share on twitter
Share on facebook
Share on whatsapp
Share on telegram
Share on email

Després de més de mig any amb les portes tancades, aquest matí ha reobert el Respir de Palafolls, un servei dedicat a l’atenció diürna de persones grans amb dependència física o demència, i que en alguns casos viuen soles o dins del propi nucli familiar.

La pandèmia va obligar a aturar l’activitat d’aquest servei assistencial, que avui dijous ha tornat a activar-se després de 7 mesos tancat al públic.

Ho ha fet amb totes les mesures de prevenció i seguretat per evitar contagis per coronavirus, adaptant l’espai, les activitats i les dinàmiques entre usuaris i treballadors de la mateixa manera que ho han fet, per exemple, les escoles.

Liliana Ayné, educadora social responsable del servei de Respir, ha explicat que han reobert amb il·lusió el servei després de tots aquests mesos.

Unes ganes que es notaven a la sala principal del respir, on la desena d’usuaris de la tercera edat tornaven a fer les activitats que se’ls ofereixen des del servei i reprenien el contacte amb els seus companys, encara que ens alguns casos amb distància. Ara a la sala hi ha dues treballadores, mentre que una tercera s’encarrega de la neteja dels espais per garantir la higiene.

Des del Respir s’ha treballat per poder dividir els usuaris en grups bombolla de dues o tres persones, amb taules separades, i amb la voluntat de poder continuar duent a terme l’activitat amb la màxima normalitat possible.

En aquest sentit, Ayné recorda que, igualment com en el cas dels infants, els avis i àvies també necessiten estar actius i tenir contacte social.

El Respir ha començat a oferir el servei de 9 del matí a 1 del migdia, pels usuaris que no es queden a dinar, mentre que els que utilitzen el servei de menjador s’hi queden fins a les 3 de la tarda.

Els responsables d’aquest servei municipal esperen, mica en mica, poder anar recuperant una certa normalitat, encara que adaptada a les circumstàncies, per poder continuar donant assistència a les persones grans que així ho necessiten.

Subscriu-te gratuïtament,
el butlletí de notícies cada dia al teu correu.

El més llegit
Categories
Més ambits geogràfics