S’inicia el període de cremes forestals

Crema de restes vegetals - gencat.cat
Share on twitter
Share on facebook
Share on whatsapp
Share on telegram
Share on email

Des del passat dijous 15 d’octubre ja es poden realitzar cremes en terrenys forestals. Es tracta d’un permís que, cada any, es posa en marxa durant 5 mesos, en els quals es pot realitzar aquesta activitat amb prèvia autorització de les autoritats.

Com és habitual, les persones que volen dur a terme cremes de rostolls, marges o restes forestals, entre altres, ho han de comunicar de forma oficial al consistori, des d’on se’ls requereix dos aspectes bàsics. D’una banda, que la persona disposi de telèfon mòbil; de l’altra, que tingui una assegurança de responsabilitat civil.

Un cop obtinguda l’autorització pertinent, cal tenir en compte i complir diversos aspectes preventius i de seguretat. Cal netejar la zona en què s’efectuï la crema en un radi de 3 metres i mig fins a descobrir el sòl, i efectuar el foc com a mínim a 10 metres de distància respecte aquells arbres de més de 60 cm de circumferència, mesurats a 1,20 metres del terra. A nivell de flama, aquesta no pot superar els 3 mestres d’alçada, la crema s’haurà de fer entre les 8 del matí i les 6 de la tarda i no es pot deixar el foc sense vigilància. D’altra banda, resta prohibit llençar objectes encesos o abocar escombraries i restes vegetals o industrials de qualsevol mena que puguin ser causa de l’inici d’un foc.

Tot i que l’autorització es lliura a l’Ajuntament, el comunicat de crema també es pot fer arribar directament a l’Oficina Comarcal del Maresme del Departament d’Agricultura, Ramaderia, Pesca, Alimentació i Medi Natural de la Generalitat de Catalunya, situada a Vilassar de Mar.

El període de cremes en terrenys forestals s’acaba el 15 de març.

Subscriu-te gratuïtament,
el butlletí de notícies cada dia al teu correu.

El més llegit
Categories
Més ambits geogràfics