S’inicia la vacunació contra la grip a Palafolls

Share on twitter
Share on facebook
Share on whatsapp
Share on telegram
Share on email

La d’aquest dimecres és la primera de les jornades de vacunació contra la grip estacional a Palafolls, una campanya que enguany no es fa al CAP sinó de forma descentralitzada al Casal d’Avis del Centre i al Forroll.

Inicialment s’havien previst 3 dies de vacunació al nostre municipi -avui i dimarts i dimecres de la setmana que ve- però l’alta demanda de les cites prèvies va fer que s’ampliés la campanya també al dimecres 4 de novembre.

Com cada any, la vacunació contra la grip s’enfoca especialment al col·lectiu de persones majors de 65 anys i a les que tenen patologies prèvies, però enguany també s’ha volgut fer èmfasi en el personal sanitari i sociosanitari.

Mireia Hernández, infermera referent de vacunació a l’ABS Malgrat-Palafolls, explica que és important reduir la incidència de la grip amb la vacuna per tal que disminueixi la pressió assistencial, en una campanya condicionada per la Covid-19.

En el cas de Palafolls, i seguint les indicacions del Departament de Salut, s’ha externalitzat la vacunació en els dos casals d’avis, de la mateixa manera que s’ha fet a Malgrat de mar, amb quatre punts de vacunació.

Amb l’objectiu d’incentivar a la població a vacunar-se, la CSMS ha impulsat una iniciativa en què diverses cares conegudes del poble animen, sobretot a la població de risc, a demanar hora per rebre la vacuna. En el cas de Palafolls, la campanya ha comptat amb la col·laboració de Pilar Agell, Maria Fontecha, Santi Torner i Francesc Tresserras.

Per demanar cita prèvia per la vacunació de la grip cal trucar al telèfon de l’Ajuntament de Palafolls, el 93 762 00 43, entre dos quarts de 9 del matí i dos quarts de 3 de la tarda, o bé dirigir-se personalment al consistori dins del mateix horari. Per fer la reserva cal tenir la targeta sanitària o el DNI.

Subscriu-te gratuïtament,
el butlletí de notícies cada dia al teu correu.

El més llegit
Categories
Més ambits geogràfics