Les 4es Jornades Mines de Can Palomeres només oferiran les xerrades per streaming

Share on twitter
Share on facebook
Share on whatsapp
Share on telegram
Share on email

Fa uns dies, l’Ajuntament de Malgrat de Mar anunciava la preparació ja enllestida de la 4a edició de les Jornades Mines de Can Palomeres, previstes per aquest proper cap de setmana.

L’evolució de la pandèmia de la COvid-19, però, ha obligat a replantejar la programació de l’esdeveniment. Inicialment, s’havia previst que les xerrades es duguessin a terme a l’espai exterior, als jardins de la Torre de la Vídua de Can Sala, seguint totes les mesures de prevenció i seguretat davant del coronavirus, però la situació actual ha fet que el consistori hagi acabat decidint apostar només per la retransmissió de les ponències via streaming, a través del canal de YouTube de l’Ajuntament de Malgrat de Mar.

Laia Gómez, tècnica de Medi Ambient de l’Ajuntament de Malgrat de Mar, explica que no és el format preferible tenint en compte el caràcter de les jornades, però afirma que no volien renunciar a celebrar-les.

Les jornades s’han dividit en tres actes. Començaran al matí de dissabte amb la presentació de la publicació de la 13a Beca d’Investigació de l’Arxiu Municipal, en què e parlarà sobre la Pilona, i se seguirà a la tarda amb l’opuscle sobre les Mines de Can Palomeres de Vicenç Bayarri, una interpretació de la muntanya com a indústria minera. Seguidament, s’oferirà una conversa sobre el que se sap, el que no se sap i el que es voldria saber sobre les mines, amb l’historiador Joan Llinàs i la mateixa tècnica de Medi Ambient, Laia Gómez. D’altra banda, el diumenge al matí, es farà la projecció d’un vídeo sobre ciència ciutadana i els ratpenats, i per cloure les jornades es farà la xerrada sobre pandèmies i biodiversitat, a càrrec del doctor Jordi Serra-Cobo.

La tècnica malgratenca explica que les jornades són el resultat de l’esforç de les regidories de Medi Ambient, Patrimoni, Arxiu i Comunicació, des d’on s’ha apostat per aquesta activitat per remarcar la importància de les Mines de Can Palomeres al municipi.

Tot i que la programació de les 4es Jornades Mines de Can Palomeres s’acabi oferint només a través de streaming, els horaris plantejats inicialment es mantenen sense canvis.

Subscriu-te gratuïtament,
el butlletí de notícies cada dia al teu correu.

El més llegit
Categories
Més ambits geogràfics